Ana Sayfa / Kime Ait / Kurbanlık fiyatları 2021

Kurbanlık fiyatları 2021

Büyük ve küçükbaş kurbanlık fiyatları 2021 en çok arananlardan oldu. İstanbul, Ankara ve İzmir’de küçük ve büyükbaş kurbanlık fiyatları 2021 el yakıyor. Bu yıl özellikle küçükbaş kurbanlık fiyatları zamlandı. Türkiye’nin önemli hayvancılık merkezlerinden Doğu Anadolu bölgesinde, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi hayvan pazarlarında hareketlilik yaşanıyor.

Kurban Bayramı’nın yaklaşması ile birlikte hayvan alımı için kıyasıya süren pazarlıklar başladı. Erzurum’da özellikle çevre köylerden getirilen büyükbaş hayvanlardan dolayı pazarlarda sabahın erken saatlerinden itibaren yoğunluk yaşanıyor.

“ESKİDEN BİR PAZARLIK OLURDU, KOLUMUZ KOPACAK SANIRDIK”
Virüsün hala ülkeyi terk etmediğine değinen besici Öztürk, “Dedelerimizden görürdük, kurbanlık alımında kollar koparcasına kıyasıya bir pazarlık olurdu ama maalesef onu yaşayamıyoruz, değnekle pazarlık yapıyoruz. Hatta değneği alıp geldiğimizde vatandaşlar ‘bizi mi döveceksin’ deyip, şaşırıyor. Pandemiden dolayı geçen sene değnekle başladığımız kurban pazarlığına bu yılda devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“GEÇEN YILA GÖRE FİYATLAR ARTTI”
Yoğunluğun bayram yaklaştıkça artacağı pazar yerlerinde, alıcı ve satıcıların kurbanlık fiyatında uzlaşma çabaları renkli görüntüler ortaya çıkardı. Büyükbaş kurbanlıkların 8 bin, küçükbaş kurban fiyatlarının da 1100 liradan başladığı hayvan pazarlarında , vatandaşlar kurbanlıklarını özenle seçiyor.

YEM FİYATLARI HAYVAN ÜRETİCİSİNİ DÜŞÜNDÜRÜYOR
Besiciler ise kurban fiyatlarının geçen yıla oranla arttığını fakat yem fiyatlarının fazla olmasından dolayı masraflarının da fazla olduğunu ifade ederek, hayvanlarının en kısa sürede satılmasını istiyorlar.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yakutiye Ziraat Odası Başkanı İslam Yıldırım, geçtiğimiz yıla göre kurban fiyatlarında artış olduğunu ifade ederek, “Kurbanlıklar yeni yeni pazara gelmeye başladı. Henüz il dışı sevkiyatlarımız başlamadı. Büyükşehirlere ay sonu sevkiyatlarımızı başlatacağız. Geçen yıla oranla fiyatlarda artış var. Bunun sebebi de yem fiyatlarının sürekli artıyor olması. Geçen yıl 70 lira olan yem şu an 120 lira üzerine ulaşmış durumda. Yetkililerden yem fiyatları konusunda bizlere yardımcı olmasını istiyoruz” dedi.

İlginizi Çekebilir

Kafe ve restoran boykotu büyüyor

Restoran ve kafelere yönelik fahiş fiyat boyoktu giderek büyüyor. birçok kafe ve restoran büyük ciro …

Sınırsız Hosting