Ana Sayfa / Genel / Kurz istifa etti (Avusturya)

Kurz istifa etti (Avusturya)

Avusturya başbakanı Kruz istifa etti.  Türk ve İslam düşmanlığı ile öne çıkan AB içindeki Irkçı liderlerden biri olan Avusturbya başbakanı görevini bıraktı. Hakkında yolsuzluk soruşturması başlatılan Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz görevinden istifa etti.

Kurz istifa etti Avusturya’da. yolsuzlukla suçlanan Kurz görevinden ayrıldı. BBC’nin haberine göre Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz hakkında, yolsuzluk yaptığı ve bir gazetenin yetkililerine rüşvet vermeye çalıştığı iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Sebastian Kurz, rüşvet karşılığında lideri olduğu muhafazakar Halk Partisi yanlısı yayınlar yapılmasını talep etmekle ve görevi kötüye kullanmakla suçlanıyor.

Savcılar, gazetenin adını açıklamadı.

Açılan soruşturma kapsamında polis, Kurz’un ofisine ve Özgürlük Partisi Genel Merkezi’ne baskın düzenledi.

EPA

Savcılıktan yapılan açıklamada, Kurz dışında 9 kişi ve üç kurum hakkında daha soruşturma açıldığı belirtildi.Avusturya medyası, savcıların Maliye Bakanlığı’nın, bir bulvar gazetesine, Kurz’un partisini öven ve kamuoyu araştırmalarında önde gösteren yayınlar karşılığında reklam verilmesinden şüphelendiklerini yazdı.

Özgürlük Partisi’nden suçlamalara ret
Özgürlük Partisi, suçlamaları reddediyor ve soruşturmanın “siyasi nedenlerle” açıldığını savunuyor.

34 yaşındaki Sebastian Kurz hakkında daha önce de muhalefet partileri tarafından oluşturulan bir meclis komisyonunda yalan ifade verip vermediğine ilişkin soruşturma başlatılmıştı.

Kurz’un lideri olduğu Özgürlük Partisi, 2020 yılı başında Yeşiller Partisi’yle koalisyon hükümeti kurmuştu.

Sebastian Kurz: Dünyanın en genç lideri olacak Avusturya’nın ‘dahi çocuğu’
Sebastian Kurz dünyanın en genç lideri olma yolunda
Avusturya: Erdoğan’ın kampanyasını hoş karşılamayız
Avusturya’da polis ve savcılar, Kurz’un partisinden Maliye Bakanı Gernot Blümel’in evine de Şubat ayında bir yolsuzluk soruşturması kapsamında baskın düzenlemişti.

Gernot Blümel, bir bahis şirketi üzerinden yasa dışı şekilde partisine finansman sağlamakla suçlanmıştı.

İlginizi Çekebilir

Zorlu binasına silahlı saldırı

Zorlu Holding’e silahlı saldırı. İstanbul’da holding binası kurşunlandı. Şişli’de bulunan Zorlu Holding binasına silahla ateş …

Sınırsız Hosting