Ana Sayfa / Manşet / Kuzey Irak’ta 5 asker şehit, 8 yaralı

Kuzey Irak’ta 5 asker şehit, 8 yaralı

Pençe kilit bölgesi şehit olan 5 askerin kimliği ve yaralı8 askerin isimleri araştırılıyor. Pençe bölgesindeki bir üs bölgesine taciz ve sızma girişimi nedeniyle 5 asker şehit düştü 3’ü ağır 8 asker yaralandı. Bölgede operasyonlar devam ederken 12 terörist etkisiz hale getirildi.

Kuzey Irak’ta şehit olan 5 asker ve 8 yaralı Mehmetçik kimlikleri MSB açıklayacak.

Milli Savunma Bakanlığı, terör örgütü PKK/YPG tarafından Irak’ın kuzeyinde bulunan Pençe operasyon bölgesindeki üs noktasına yapılan sızma girişiminde 5 askerin şehit olduğunu açıkladı.

12 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Temasta ilk belirlemelere göre 12 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede operasyonlar devam etmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz.”

Pençe Kilit Harekatı bölgesinde terör saldırısı sonucu 5 askerimiz şehit oldu, 8 askerimiz yaralandı

Bakanlığın açıklaması şöyle:

“Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 12 Ocak 2024 tarihinde bir üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada beş kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, üçü ağır sekiz kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır. Yaralılarımız hastaneye sevk edilmiş ve tedavilerine başlanmıştır.

Temasta ilk belirlemelere göre 12 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede operasyonlar devam etmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz.

Saygılarımızla,

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğİ”

TERÖRE LANET YAĞDI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu mesajında, Teröre Lanet Olsun Pençe Kilit Harekatı bölgesinde hain terör örgütü PKK tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, aileleri, sevenleri ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı; yaralı askerlerimize acil şifa diliyorum^” dedi.

İlginizi Çekebilir

MEB yeni müfredat taslağı

MEB’in yeni müfredat taslağı erişime açıldı. Okul derslerinde konular azaldı, yüzde 35 seyreltme yapıldı. Öğretmen …

Sınırsız Hosting