Ana Sayfa / Manşet / Li Keçiang kalpten öldü

Li Keçiang kalpten öldü

Çin Başbakanı kalp krizinden öldü. Çin’de gizemli başbakan ölümü. Li Keçiang ölümü şüpheli görünüyor. Çin Başbakanı Li Keçiang, 68 yaşında kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi.

Çin’de kalp krizinden ölen Başbakan şoku. Çin’e üst düzey şüpheli ölümleri arttı. Çin lideri Şi Cinping yönetimi altında ülkenin başbakanı olarak görev yapan Li Keçiang, 68 yaşında yaşama veda etti. Yapılan açıklamada Keçiang’ın kalp krizi geçirdiği belirtildi.

Çin Komünist Partisi’ndeki üst düzey isimlerden biri olan ve Mart ayına kadar Şi’nin kabinesinde yer alarak ülkenin ekonomi politikasına yön veren Keçiang’ın bütün çabalara rağmen kurtarılamadığı kaydedildi.
Keçiang’ın ölümü ülkede şaşkınlık yaratırken, uzmanlar Mart ayında kabineden ayrılan Keçiang’ın yerinin doldurulması için Pekin yönetiminin bir an önce harekete geçeceğini öne sürdü.

Çin’in eski lideri Hu Jintao’nun yerine geçmesi en kuvvetli adaylardan biri olan fakat koltuğu Şi Cinping’e kaptan Keçiang, Çin’in daha ılımlı yüzü olarak biliniyordu.

İngiliz haber ajansı Reuters, bu ölümün “ani” olduğunu belirtirken, Batı medyası da ölümün şüphe yarattığını öne sürdü.

İlginizi Çekebilir

Şanlıurfa’da kaçak trafo opğerasyonu

Şanlıurfa ilçelerinde kaçak trafo operasyonları. Kaçak elektrik kullanan çiftçiler yakalandı. 100 bin nüfuslu ilçeye yetecek …

Sınırsız Hosting