Ana Sayfa / Sağlık / Limon kokusu faydaları (Limon ne işe yarar)
LİMON HEM KOKUSU HEM DE KENDİSİ ŞİFA DEPOSU

Limon kokusu faydaları (Limon ne işe yarar)

Sağlık için limon çok faydalıdır diye klasik bir cümleyle başladık haberimize ancak limonun hiç bilmediğiniz bir yararı daha var. limon kokusu adeta bir terapist gibi sizi gevşetir, rahatlatır ve rahat nefes almanızı sağlar. C vitamini bakımından zengin olan limon hijyen ve kokusu ile de özel bir meyvedir. bu makalemizde bilgikahini olarak limonun çok da bilinmeyen bir faydasını sizler için yazdık.

Akciğer için limon çok yararlıdır. Limon içindeki vitaminler kadar kokusuyla da vazgeçilmez bir şifa deposudur. Kış günlerinde limonlu çay ve limonlu su size enerji verirken kesip başucunuza koyacağınız bir limon sizin rahatlamanızı ve rahat nefes almanızı da sağlar. Ekonomik olarak her kesin alabileceği bir ürün olan limon bilim adamlarınca da tavsiye ediliyor. Limon öz kokusu pek çok temizleme ve arındırma ürünlerinde kullanılan maddelerden biridir. Hepimiz limonun çok faydalı bir meyve olduğunu biliriz. Ilıman iklimlerde yetişen limon ilk olarak Çin ve Hindistan’da yetiştirilmiştir. Limon tam bir şeker ve vitamin deposudur. Fakat limonun bilmediğimiz çok güçlü bir etkisi daha vardır. Yatmadan önce yatağınızın yanına kesilmiş bir limon koyduğunuzda…

LİMONUN STRESİ YOK ETTİĞİ KANITLANDI

Kendine has kokusu ile limon her derde deva olduğu gibi kokusuyla da stresin ve sıkıntının baş düşmanıdır. Vücudumuz gün içinde gerilir ve sıkıntıya girer. İşte bu noktada limon kokusu size yeni bir ilaçtır Limonda bulunan öz kokusu zihnin gevşemesini ve bedenin gevşemesini sağlar. Güne huzurlu ve sağlıklı başlamanızı sağlar.

HORLAMAYA KARŞI LİMON KOKUSU

BU AKŞAM EVE GİTTİĞİNİZDE İLK İŞİNİZ YATMADAN ÖNCE BİR LİMONU ORTADAN İKİYE BÖLÜP BAŞUCUNUZA YATAĞINIZIN BAŞINA KOYMAK OLSUN. HEM ODANIZIN YATAK ODANIZIN HAVASI DEĞİŞECEK HEM DE RAHAT NEFES ALMANIZI SAĞLAYACAK. Limonun kokusu akciğerlerimize büyük bir iyilik yapar ve solunum yollarımızı açmamıza yardım eder. Limonu başucunuza koyduğunuzda horuldamayı azaltır ve rahat nefes alıp vermenizi sağlar. Eski insanlar evlerinden limonu eksik etmezdi. Limon çürümeye yüz tutsa bile mutlaka odada, mutfakta kıyıda köşede bir limon görürdük. Günümüzde bilim insanları bunun ne denli faydalı olduğunu kanıtladı. Limon odanızdaki negatif enerjinin temizlenmesini sağlar. Eski zamanlarda evler sirkeli ve limonlu sularla silinirdi ki kötü enerji yok olsun diye. Limonu kestiğinizde özütü havaya yayılır ve gün boyu sizde oluşan negatif enerjiyi uykunuzda temizler. Limon kokusu ayrıca beyindeki serotonin miktarını arttırarak güne mutlu başlamanızı sağlar.Limon kokusunun gevşetici ve rahatlatıcı etkisi özellikle baş boyun ve bel ağrılarınızda azalma sağlayabilir. Limon kokusu bedende ve kaslarda büyük bir gevşeme sağlar.

İlginizi Çekebilir

Ömür boyu sigara satışı yasaklanan ülke

Sigarasız tolum için ilk adımı atımı atan ülke. Hayat boyu sigara satışının yasaklanacağı ülke İngiltere …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting