Ana Sayfa / Gündem / Liseler açılış tarihi (EĞİTİM HABERİ)

Liseler açılış tarihi (EĞİTİM HABERİ)

EĞİTİM HABERİ. Liseler nasıl ne zaman açılacak sorusu. Liseler yüz yüze eğitim hangi tarihte başlıyor. Meslek liseleri açılış tarihi yüz yüze eğitim başlıyor bilgisi. Liseler ile ilgili önemli bir son dakika haberi geldi.Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzasıyla gönderilen genelgede bazı liselerin yüz yüze eğitime başlayacağı detayı yer aldı. Gelen genelge sonrasın açılacak liseler merak konusu oldu. Peki hangi liseler açılacak ne zaman? 2020 okullar ne zaman açılacak?

Liselerin yüz üze eğitime başlayacağı tarih, MEB haberleri, tüm okul haberleri ve yüz yüze eğitime başlayacak okullar sınıflar ve liseler bilgisi. Koronavirüsten dolayı uzaktan eğitime geçilmişti. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzalı genelgede, 4 lise türünde yüz yüze eğitime başlayacağı ile ilgili ayrıntılar bulunuyor. Öğrenciler yüz yüze eğitimin başlayacağı liseleri araştırmaya başladı. Liseler ne zaman açılacak, hangi liseler açılaca?

LİSELER NE ZAMAN AÇILACAK 2020? HANGİ LİSELERDE YÜZ YÜZE EĞİTİM OLACAK?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzasıyla illere gönderilen genelgede, 5 Ekim pazartesi günü Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri, Çok Programlı Anadolu Liseleri, Mesleki Eğitim Merkezleri, Güzel Sanatlar Liseleri ve Spor Liselerinin meslek.eba.gov.tr adresinde yayımlanan alan ve dal derslerine ait uygulama kazanımlarının yüz yüze eğitimlerine tüm sınıf seviyelerinde başlanacağı açıklandı.
KAÇ DAKİKA DERS YAPILACAK?

Genelgeye göre, öğrencilerin okulda geçirdikleri ders içi/dışı saatlerde maske kullanımı, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına uymaları hususunda rehberlik ve yönlendirme yapılacak. Okul yöneticileri ve öğretmenlerce de takibi yapılarak okulda gerçekleştirilecek yüz yüze eğitim faaliyetleri hakkında öğrencilere “Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu”na göre gerekli bilgilendirmeler yapılacak. Yüz yüze eğitimde öğrenciler gruplara ayrılarak her ders saati 30 dakika, teneffüsler 10 dakika ve öğle araları 45 dakika olarak uygulanacak. Alan ve dal derslerinin uygulama kazanımları yüz yüze, bilişsel/teorik kazanımları ise uzaktan eğitim yoluyla verilecek. Yüz yüze ve uzaktan eğitim ile verilen alan ve dal dersleri, süre, kazanım ve içerik açısından bir bütün olarak değerlendirilecek. Haftalık ders çizelgelerine göre yüz yüze ve uzaktan eğitime ayrılacak ders süreleri, alan zümre öğretmenlerince belirlenecek.

ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ NEDİR?

Nüfusun ve öğrencinin az olduğu yerlerde Anadolu lisesi, meslek lisesi ve teknik lisedeki programları tek lisede toplayan liselere çok programlı lise olarak adlandırılmaktadır. Çok programlı liseler geçtiğimiz senelerde çıkan yasa itibariyle Çok Programlı Anadolu Lisesi ismi ile eğitim öğretim hayatına devam ediyor.

İlginizi Çekebilir

1 Mayıs 201 gözaltı

İstanbul’da 1 Mayıs işçi bayramında 201 kişi gözaltına alındı. İşçi bayramı polis biber gazıyla öksürük …

Sınırsız Hosting