Ana Sayfa / Genel / Lütfü Savaş istifa etti mi?

Lütfü Savaş istifa etti mi?

Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş istifa haberleri doğru mu. Kahramanmaraş merkezli depremde Hatay’da ölenlerin sayının 22 bini bulduğu belirtiliyor. 

Lütfü Savaş istifa etti mi haberler doğru mu sorusu. Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş deprem sonrası istifa etti iddiaları.

Hatay Belediye Başkanı Lütfu Savaş’ın istifa ettiği iddia edildi. Savaş’ın CHP’den mi yoksa Belediye Başkanlığı görevinden mi istifa ettiği konusunda ise net bir bilgi yok. 6 Şubat Pazartesi günü sabaha karşı saat 04.17’de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli 7,7 büyüklüğünde, saat 13.24’te de Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Depremler; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay illerinde büyük yıkıma neden oldu.

Rönesans Müteahhidi için ne demişti?
Depremde en ağır hasarı alan illerin başında Hatay geliyordu. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, depremde en fazla can kaybının yaşandığı binalardan birisi olan Rönesans Rezidans’ın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun için “Kendisi idealist bir insan. Belediye bu işi yapanları, çok sorgularsa, onlara yazık etmiş oluruz” demişti.

Kemal Kılıçdaroğlu istifasını istemişti
Lütfü Savaş’ın bu açıklaması büyük tepki çekerken, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Lütfü Savaş’ın istifasını istediği öne sürülmüştü. Lütfü Savaş daha sonra yaptığı açıklamalarla da büyük tepki çekmişti. İşte Savaş’ın tepki çeken sözleri…

Bir kurumu suçlamak doğru değil
– Rönesans Müteahhidi idealist bir insan. Belediye bu işi yapanları, çok sorgularsa, onlara yazık etmiş oluruz.

– Bu büyük depreme, yönetmeliğe göre yapılan binaların da dayanması çok zor…

– Bu depreme bakıp da teknik ekibi, belediyeleri suçlamak çok zor.

– Bir kurumu, kuruluşu tek başına suçlamak doğru değil

– Bütün bileşenlerin sıkı sıkıya bir pozisyon alması lazım…

– Hesap verilmesi gerekiyorsa kurum, kuruluşlar ve kişiler verir. Bizim hesap vermemiz gerekiyorsa biz de veririz. Orada hiç bir problem yok.

LÜTFÜ SAVAŞ NECİ, NERELİ VE KİM

Lütfü Savaş, 23 Mart 1965, Antakya’da doğdu. Doç. Dr. Lütfü Savaş, çocukluk ve gençlik yıllarını Antakya’nın Havuzlar Mahallesinde geçirdi.1990 yılında Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Türkiye’nin çeşitli illerinde Doktorluk görevinde bulundu.

Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin kuruluşunda görev aldı. Eski Devlet Hastanesinin Mustafa Kemal Üniversitesi’ne kazandırılması ve Araştırma Hastanesinin açılmasında başhekim yardımcılığı görevi yaptı. 2007 yılında Doçent oldu. 2006-2008 döneminde Mustafa Kemal Üniversitesi Rektör Danışmanlığı görevinde bulundu.

Kendisini milliyetçi bir çizgide tanımlayan Savaş, 2009 Türkiye yerel seçimleri’nde Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki görevinden ayrılıp AK Parti’den Antakya Belediye Başkanı adayı oldu ve %47.3 oyla seçimleri kazandı.

Görev yaptığı süre içerisinde başta Asi Nehri’nin temizlenmesi olmak üzere birçok hizmette bulundu.Ancak 2014 Türkiye yerel seçimleri’de Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Adalet Bakanı Sadullah Ergin’i Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı olarak göstermesi üzerine Adalet ve Kalkınma Partisi’nden ayrıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun isteği üzerine partideki birçok karşı görüşe rağmen annesinin telkinleri ve Mustafa Kemal Atatürk’ün 6 ilkesinden birinin milliyetçilik olması görüşüne binaen 2014 Türkiye yerel seçimleri’nde Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı olarak gösterildi. %41 oyla Hatay’ın ilk Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

HATAY YIKILAN BİNA SAYISI

“3 BİN 100 BİNAMIZ YERLE BİR OLDU”

Savaş açıklamasında şunları kaydetti: “Hatay’da neredeyse sağlam bina yok. Çok sayıda mahallemiz yok oldu. Antakya’da en az yüzde 80 binanın yıkılması lazım. Şu anda 3 bin 100 civarında binamız zaten yerle bir olmuş durumda. Onun dışında 10 bin civarında ağır hasar gören binamız var. Orta hasarlı binalar da var. Bunlar zaten bundan sonra olabilecek bir depreme dayanamazlar. Yani özellikle Antakya, Defne, Samandağ’ın bir kısmı, Kırıkhan’ın bir kısmı, İskenderun Arsuz’da ağır ve orta hasarlı binaları yıkmamız lazım.”

“ÇAĞ DIŞI KALDIĞIMIZI GÖRDÜK”

“Biz tabi ki Türkiye olarak çağ atladığımızı düşünürken bu depremde çağ dışı kaldığımızı gördük. Çünkü 8 gün civarında telekomünikasyon gerçekten bizi çok üzdü. Çünkü bu kadar büyük afetlerde bize en çok iletişim lazım. İletişimi de ancak telefonla kuruyorsunuz. Whatsapp ile internet ile kuruyorsunuz.”

Savaş yardımlar ilgili de çadır, ısıtıcı ve kuru gıdaya ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

 

İlginizi Çekebilir

Galatasaray-Fenerbahçe 11’leri

Galatasaray-Fenerbahçe ilk11leri kiler kadroda kimler yok bilgisi. Galatasaray-Fenerbahçe canlı izle anlık tüm ggelişmeler e spor …

Sınırsız Hosting