Ana Sayfa / Gündem / Maggi nerenin hangi ülkenin malı?
MAGGİ ÜLKESİ VE ÜRÜNLERİ

Maggi nerenin hangi ülkenin malı?

Maggi ürünleri hangi ülkede üretiliyor ve firması. Maggi ürünleri sağlıklı mı GDO’lu mu? Dünyaca ünlü gıda markaları ve ürünleri makalelerimiz devam ediyor. Yiyecek içecek ve gıda sektörünün büyük oyuncuları ve çok uluslu şirketlerinden biri olan Maggi’yi sizler için derledik.

Maggi ürünleri ve Türkiye’de satılan Maggi ürünleri listesi. İsviçreli Maggi’nin hangi ürünleri bulunuyor ve sağlıklı mı sorusu soruluyor. Maggi 1891 yılında alman asıllı Juluis Maggi tarafından İsviçre’de kurulmuş bir gıda şirketidir. Kendi kategorisinde dünyanın en büyükleri arasındadır. Kaliteli çorba ve bulyonlarıyla Türk halkının da damak zevkini tatmin etmektedir. Bulyon, küp bulyon, baharat, çorba, sos ve çeşni gibi gıda ürünlerinin üretimini yapmaktadırlar. Maggi’nin resmi sitesine www.maggi.com.tr adresinden ulaşmanız mümkündür.

MAGGİ NE ZAMAN VE NEREDE KURULDU

İsviçreli Maggi dünya genelinde ürün satan bir firma. Türkiye’de de raflarda Maggi ürünleri bulmak mümkün. Maggi, ismini kurucusu Julius Maggi’nin soyadından almaktadır. İlk olarak yaptığı hazır çorbalarla ününü Paris, Berlin, Singen, Viyana, Londra ve Amerika’ya kadar ulaştırmıştır. Dünya çapında 150’den fazla ülkede ürünlerini tüketicileriyle buluşturmaktadır. Julius Maggi, İlk olarak suyla karıştırılan hazır çorbalar üretmiştir. 1891 yılından günümüze kadar hem dünya hem de ülkemiz olarak Maggi ürünlerini güvenle ve lezzetle tüketmekteyiz.

Maggi Hangi Ülkenin

Cevap: Maggi İsviçre’nindir.

Maggi Tarihi

MAGGİ NE ANLAMA GELİYOR KELİME ANLAMI

Maggi, kurulduğu yıldan bu yana dünyadaki en büyük çorba ve sos üretimi yapan gıda şirketlerinden bir tanesidir. 1891 yılında Julius Maggi tarafından kurulmuştur. İsviçre’de, Dr. Fridolin Schuler sivil toplum hayırı ile ilgili bir konferans yapmaktaydı. O zamanların genel sorunu işçilerin bazılarının hastalıklı olması, beslenme sorunları ve en büyük sorun ise besinlerdeki protein eksikliğiydi. Alman asıllı İsviçreli değirmenci olan Julius Maggi, 1884 yılında bu sorunlara çözüm olarak kendi bir ürün üretti. Bu ürün, içerisine su koyularak hazırlanan hazır çorbalar idi. İşçiler tarafından büyük bir ilgi ve sevgiyle tüketilmeye başlandı. Julius Maggi, hazır çorbalarının devamı olarak 1886 yılında likit ve küp formunda bulyonlar üretmeye başladı. Maggi, kısa bir süre içerisinde ününü duyurmaya başladı. Daha sonra Julius Maggi, “Maggi” adı altında ürünlerini piyasa sürme kararı aldı. Nestle, 1947 yılında Maggi’yi satın almıştır. Böylece günümüze kadar kalitesini ve lezzetini devam ettiren Maggi’nin serüveni başlamış oldu.
Hangi Ülkenin: İsviçre
Kurucusu: Julius Maggi
Kuruluş Yeri: İsviçre
Kuruluş Tarihi: 1891
Ürün: Bulyon, Küp Bulyon, Baharat, Çorba, Sos, Çeşni

İlginizi Çekebilir

Temel Karamollaoğlu siyaseti bırakıyor

Temel Karamollaoğlu Saadet Partisi liderliğini bırakıyor. Temel Karamollaoğlu emekliye ayrılıyor. Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu’nun …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting