Ana Sayfa / Ekonomi / Marmaray yeni ücretleri (Marmaray zam)

Marmaray yeni ücretleri (Marmaray zam)

Marmaray zamlandı yeni ücret tarifesi açıklandı. 2022 zamlarla geldi, Marmaray da zam yağmurundan en iyi fayda sağlayanlardan oldu. Türkiye’de fakirlere ve dar gelirlilere yaşam hakkı neredeyse artık yok 2022 öyle bir yıl olacak ki keşke 2021’de kalsaydık denecek. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, köprü ve Avrasya Tüneli geçiş ücretlerinden sonra Marmaray tarifelerine de zam yaptı.

Marmaray yeni zamlı tarife ve yeni ücretler. Marmaray’a dev zam geldi yolcular artık çok daha fazla ücret ödemek zorunda. yapılan zamlar iktidar çevrelerince makul ve olumlu görülürken, diğer kesimler eyvah nasıl hayatta kalacağız derdine düştü.

Ardı arkası kesilmeyen zamlar yurttaşın cebini yakarken elektrik, doğalgaz, akaryakıt, köprü ve otoyol ücretleri, harçlar, vergiler ve cezalarla birçok başlıkta 2022, zam yağmuru ile geldi. Ulaştırma Bakanlığı, köprü ve tünel geçiş ücretlerinden sonra Marmaray’a bilet ücretlerine de zam yaptı. Yeni tarifeye göre, tam bilet fiyatı 12 lirayı buldu.

Marmaray Tam Parkur ücreti 12,12, öğrenci ücreti 5,48 ve öğretmen/yaşlı ücreti 8,45 liraya yükseldi. En az yani en kısa taşıma ücreti tam 5.48, öğrenci indirimli  2.67 ve öğretmen/yaşlı 3.92 liraya çıktı.

İşte Marmaray’ın yayınladığı yeni zam tarifesi:

Marmaray ücret tarifesi 2021 yılında en uzun mesafede 8,91 en kısa yolculuk 4,03 TL olarak belirlenmişti. Öğrenciler için en kısa yolculuk ücreti 1,96 TL, en uzun yolculuk ücreti ise 4,03 lira olmuştu. Öğretmen ve yaşlılar için en kısa yolculuk ücreti 2,88 lira, en uzun yolculuk ücreti 6,21 TL olarak belirlenmişti.

İlginizi Çekebilir

Galatasaray-Fenerbahçe 11’leri

Galatasaray-Fenerbahçe ilk11leri kiler kadroda kimler yok bilgisi. Galatasaray-Fenerbahçe canlı izle anlık tüm ggelişmeler e spor …

Sınırsız Hosting