Ana Sayfa / Gündem / Marmaris yangın son durum yollar kapandı

Marmaris yangın son durum yollar kapandı

Marmaris’teki yangında son durum ne, kontrol altına alındı mı, nereler yanıyor sorusu. Marmaris yangını 3. gününde sürüyor yollar trafiğe kapandı, rüzgar çalışmaları zorlaştırıyor. Türkiye’nin ciğerlerine ateş düştü.

Marmaris yangını son durum nereler yanıyor yollar neden trafiğe kapandı sorusu. 24 Haziran mMarmaris yangını son durum. Muğla’nın Marmaris ilçesinde günlerdir süren orman yangınının dumanları ve külleri ilçe merkezine kadar ulaştı. Datça-Marmaris karayolu ise trafiğe kapatıldı. Meteoroloji’nin verilerine göre rüzgarın öğle saatlerinden itibaren üç günün en yüksek seviyesine çıkması bekleniyor.

Muğla’nın Marmaris ilçesinde salı günü akşam saatlerinde başlayan orman yangını 60 saati geride bıraktı ancak hala devam ediyor. Yangının dumanları ve külleri İçmeler’e doğru ilerlerken Datça-Marmaris karayolu trafiğe kapatıldı. Söndürme çalışmaları ise havadan ve karadan sürüyor. Meteoroloji’nin verilerine göre, rüzgarın öğle saatlerinden sonra üç günün en yüksek seviyesine çıkması öngörülüyor.

RÜZGARIN ETKİSİ ÜÇ GÜNÜN EN YÜKSEK SEVİYESİNE ÇIKABİLİR

Meteoroloji’nin verilere göre öğleden sonra rüzgarın etkisi üç günün en yüksek seviyesine çıkması bekleniyor. Sözcü’de yer alan habere göre rüzgarın hızının 09.00-16.00 arasında saatte 30-40 km’ye çıkacağı öngörülüyor.

4881103.jpg

13 UÇAK VE 48 HELİKOPTER HAVADAN MÜDAHALE EDİYOR

Sabah 06.00’da havadan müdahale yeniden başladı. Rüzgarın hızının 09.00-16.00 arasında saatte 30-40 km’ye çıkacağı öngörülüyor. Orman Genel Müdürlüğü’nün (OGM) açıklamasına göre 48 helikopter, 13 uçak ile Emniyet ve Jandarma’ya ait 20 TOMA alevlere müdahale ediyor.

YANGINLAR BASİT BİR KAVRAM GİBİ GÖRÜNSEDE ÜLKEMİZİN DÜŞMANIDIR

Dün gece ise OGM’nin Twitter hesabından şu paylaşım yapıldı;

“Hangi bölgenin hava desteğine ihtiyaç duyduğu, hangi hava aracının nerede olduğu, hangi kara ekibinin nereden müdahale etmesi gerektiği karar destek sistemlerinin yardımı ve uzun yıllar eğitim almış tecrübeli yangın uzmanlarımızın kararlarına göre yapılmaktadır. Orman yangını iki kelimeden oluşan basit bir kavram gibi görünse de tüm personellerimizin hayatı ve mesleğinin bir parçası, ülkemizin düşmanıdır. Bu nedenle Yeşil Vatan için yangınla savaşımızı cansiperane bir şekilde sürdürmeye devam ediyoruz.”

İlginizi Çekebilir

Cübbeli Ahmet yoğun bakımda mı?

Cübbeli Ahmet kalp krizi geçirdi yoğun bakımda. korona aşısı övücüsü Cübbeli Ahmet’in aşı kaynaklı kalp …

Sınırsız Hosting