Ana Sayfa / Manşet / Marmaris’te yangın hangi bölgede sürüyor

Marmaris’te yangın hangi bölgede sürüyor

Marmaris’te ormanlar yine yangına teslim oldu. Marmaris’te dün başlayan orman yangını sürüyor.

Marmaris orman yangını son dakika haberleri. Marmaris’te orman yangını hangi bölgede hangi mevkide sürüyor bilgisi. Muğla’nın Marmaris ilçesi Amazon Koyu Bördübet Yedi Adalar mevkiinde ormanlık alanda saat 20.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme ekipleri sevk edildi. Yangına müdahale devam ediyor.

Muğla’nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına karadan müdahale ediliyor. Hisarönü Mahallesi Bördübet mevkisinde ormanlık alanda saat 20.00 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı. Alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı.

HAVANIN KARARMASIYLA BİRLİKTE KARADAN MÜDAHALEYE GEÇİLDİ

Şiddetli rüzgar nedeniyle bir anda büyüyen alevlere ekipler ilk etapta iki yangın söndürme helikopteri ile müdahalede bulundu. Havanın kararması ile birlikte alevlere müdahalenin karadan devam edeceği bilgisi edinildi.

4864916.jpg

TAKVİYE EKİPLER YOLA ÇIKTI

Şiddetli rüzgar ile büyüyen alevler geniş bir alana yayıldı. Sık ormanlık alanda etkili olan yangına müdahalede bulunak üzere Denizli, Antalya ve İzmir’den çok sayıda takviye ekipler sevk edildi. Ekiplerin yangına müdahalesi sürüyor.

“144 ARAZÖZ, 13 DOZER, 576 PERSONELLE MÜDAHALE”

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Marmaris’teki orman yangınına 144 arazöz, 13 dozer, 576 personelle müdahale edildiğini açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Marmaris’teki yangını, Yangın Yönetim Merkezimizden takip ediyoruz. Yangın 20.02’de başladı. 20.10’da ilk müdahale yapıldı. An itibariyle 144 arazöz, 13 dozer, 576 kahraman personelimiz yangına müdahale ediyor. Devletimiz tüm kurumlarıyla teyakkuz halinde yangına müdahale ediyor” ifadelerini kullandı.

4864768.jpg

“YANGINA 8 DAKİKA İÇERİSİNDE İLK MÜDAHALE GERÇEKLEŞTİ”

Yangının ardından Orman Genel Müdürlüğü’nden de açıklama geldi. Açıklamada, “Muğla / Marmaris’te çıkan orman yangınına 8 dakika içerisinde ilk müdahaleyi gerçekleştirdik. #OrmanınKahramanları Yeşil Vatanımızı alevlere karşı korumak için fedakarca mücadele ediyor.” denildi.

4864767.jpg
YANGIN SÖNDÜRME UÇAKLARI KULLANILMADI

Geçen sene Ege ve Akdeniz’de birçok bölgede orman yangınları çıkmış, yangınların en çok Manavgat ve Muğla’da etkili olduğu belirlenmişti. Yangınlar, Manavgat bölgesinde 30 bin, Bodrum’da 12 bin 600, Marmaris’te 8 bin ve Güzelbağ çevresinde 6 bin 500 hektar alana zarar verdiği tespit edilmişti.

Geçen yıl günler süren orman yangınlarında tüm tepkilere rağmen Türk Hava Kurumu’nun (THK) yangın söndürme uçaklarını kullanmadı. Görevden alınan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “THK’nin söndürme uçakları neden kullanılmıyor?” şeklindeki soru önergesine verdiği yanıtta da “Bu uçaklar yangınlarda etkili ve verimli olarak çalıştırılamadığından dolayı yangınlara müdahalede zafiyet oluşturmaktadır” ifadelerini kullanmıştı.

4864881.jpg

ŞAHAN GÖKBAHAR’DAN TEPKİ

Şahan Gökbakar, Marmaris’te başlayan orman yangınının ardından sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Gökbakar, yaptığı paylaşımlarla yangın söndürme uçaklarını sordu. Gökbakar “Marmaris yine yanıyor. Nerede bu uçaklar? 1 adet helikopter görülmüş. 3 ayrı yer yanıyor. Bütün kış söyledik. Bu sezon alarmda olmamız lazımdı” dedi.

İlginizi Çekebilir

Reisi için 1 günlük milli yas

Türkiye ölen İran Cumhurbaşkanı için 1 gülük milli yas ilan etti. mili yas nedir neden …

Sınırsız Hosting