Ana Sayfa / Gündem / Masood Zakaria Bodrum’da enselendi

Masood Zakaria Bodrum’da enselendi

Türkiye suç örgütlerinin ve mafya babalarının evi gibi oldu dünyada aranan babalar Türkiye’de yakalanıyor. Başta İstanbul olmak üzere dünyaca ünlü mafya babaları, suç örgütü liderleri Türkiye’yi mesken tuttu ülke adeta suç örgütlerinin merkez üssü gibi. Avusturalyalı suç örgütü ‘Alameddine’nin üst düzey üyelerinden olan ve Interpol tarafından aranan Masood Zakaria, Muğla’nın Bodrum ilçesindeki villada, yakalandı. Cinayete teşebbüs, suç örgütü üyeliği ve uyuşturucu kaçakçılığından Avustralya polisi tarafından en çok arananlar listesinde yer alan Zakaria tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Suç örgütü liderleri Türkiye’de ne arıyor sorusunu sorsak İçişleri acasa ne cevap verir? Avusturalyalı suç örgütü ‘Alameddine’nin üst düzey üyelerinden olan ve Interpol tarafından aranan Masood Zakaria, Muğla’nın Bodrum ilçesindeki villada, yakalandı. Cinayete teşebbüs, suç örgütü üyeliği ve uyuşturucu kaçakçılığından Avustralya polisi tarafından en çok arananlar listesinde yer alan Zakaria tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Interpol tarafından aranan ve Yeni Güney Galler eyaleti polisinin ‘cinayete teşebbüs’, ‘suç örgütü üyeliği’ ile ‘uyuşturucu kaçakçılığı’ndan 2021’de hakkında tutuklama kararı çıkardığı Masood Zakaria’nın (27) İstanbul’dan kara yolu ile Muğla’nın Bodrum ilçesine geldiği bilgisine ulaşan polis, operasyon başlattı.

Yalıkavak ile Geriş mahalleleri arasındaki villaya dün sabah düzenlenen operasyonda, suç örgütü ‘Alameddine’nin üst düzey üyesi Zakaria Masood, gözaltına alındı.

İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Masood, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanarak Mumcular S Tipi Cezaevi’ne gönderildi.

Avustralya’nın en çok aranan suçlusu olduğu öğrenilen Zakaria’nın, Aralık 2021’de önce Malezya’ya giden balıkçı teknesine binip sonra Asya üzerinden Türkiye’ye ulaştığı, İstanbul’un ardından kara yolu ile Bodrum’a geldiği belirtildi.

Öte yandan Masood Zakaria’nın eşi Azza Masood’un da Nisan 2021’de polis baskınında yakalandığı belirtildi. Azza’nın, Yeni Güney Galler’deki Greystanes bölgesinde kendisine ve eşine ait evi 2019’da satın alırken, belgede sahtecilik yaptığı gerekçesiyle tutuklanıp, 12 ay kamu hizmeti cezası aldığı, çiftin evine de el koyulduğu öğrenildi.

Avustralya hükümeti tarafından Türk Dışişleri Bakanlığı’na başvurarak sınır dışı edilmesi için irtibata geçtikleri öğrenildi.

İlginizi Çekebilir

Temel Karamollaoğlu siyaseti bırakıyor

Temel Karamollaoğlu Saadet Partisi liderliğini bırakıyor. Temel Karamollaoğlu emekliye ayrılıyor. Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu’nun …

Sınırsız Hosting