Ana Sayfa / Ekonomi / MB yıl sonu enflasyon beklentisi 2022

MB yıl sonu enflasyon beklentisi 2022

2022 yılı sonu enflasyon beklentisi rekor kırdı. Merkez bankası göre yıl sonu dolar kuru da bakın kaç Türk lirası oldu. Türkiye ekonomik anlamda göçmüş durumda kurumların iflası yakında başlayabilir. Türkiye ekonomik olarak enflasyona yenilmiş durumda seçimin kaçınılmaz olduğu gerçeği gözler önüne seriliyor. AKP-MHP ititfakı ülkeyi hızla ekonomik uçuruma sürüklüyor millet artık isyan noktasında.

Türkiye yıl sonu enflasyonu rekor kıracak, dolar kuru tahmini ise herkesi üzecek türden. Merkez Bankası (TCMB), piyasa katılımcılarının yıl sonu enflasyon beklentilerinden oluşan aylık anketini açıkladı. Ankete göre yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 46’yı aştı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), pazartesi günü mart ayına ilişkin enflasyon rakamlarını açıklamıştı. Buna göre aylık enflasyon martta yüzde 5,46 artış gösterirken yıllık enflasyon ise 61,14’e olarak gösterilmişti.

Enflasyon araştırma Grubu’na (ENAG) göre ise enflasyonu ise yıllık yüzde 142 olarak açıklanırken üretici enflasyonu yüzde 114,97 ile son 27 yılın en yüksek seviyesinde ölçülmüştü.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ise piyasa katılımcılarıyla yapılan görüşmelerle yapılan anketini açıkladı.

ENFLASYON BEKLENTİSİ YÜZDE 46,44

Ankete göre, yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 46,44 olurken, yıl sonu dolar/TL beklentisi ise 16,85 olarak gerçekleşti.

Bir önceki anket döneminde enflasyon beklentisi yüzde 40,47, yıl sonu dolar/TL beklentisi ise 16,68 TL olarak öngörülmüştü.

İlginizi Çekebilir

Kamu tasarruf paketi maddeleri

Devlet tasarruf paketi maddeleri. Kamuda tasarruf maddelerini tüm ayrıntıları. Devlet personel alımını azaltıyor, memurların servisi …

Sınırsız Hosting