Ana Sayfa / Manşet / Meclis’te kadın vekiller kavgası

Meclis’te kadın vekiller kavgası

AKP’li kadınlar ile HDP’li kadınlar Meclis’te birbirine girdi saç saça baş başa kavga görüntülerini dünya izledi. kadın Vekillerin Meclis’teki kavgası Tayland meclisini aratmadı. Hastaneye kaldırılan Pervin Buldan’ın son durumu. Şafak Pavey’in protezleri zarar gördü. Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka, TBMM Genel Kurulu’nda kendisini Meclis kürsüsündeki mikrofona kelepçelemesinin ardından gergin anlar yaşandı. HDP’li milletvekillerinin Nazlıaka’yı ikna çabaları sırasında kürsü çevresindeki AK Parti’li kadın milletvekilleriyle kavgaya varan bir gerginlik patlak verdi. Yaşanan kavga sırasında HDP milletvekili ve TBMM Başkanvekili Pervin Buldan yere düştü ve yerde göğsüne darbe alınca önce Meclis revirine ardından hastaneye kaldırıldı. Zaman zaman oturuma ara verilen Genel Kurul’da halen gerilim sürüyor.

Aylin Nazlıaka kendini Meclis kürsüsü mikrofonuna kelepçeledi, AKP’li HDP’li kadın miletvekilleri kavgaya tutuştu. meclis’te kadınların kavgası Genel Kural’a ara verdirdi. TBMM bugün ilginç bir eyleme sahne oldu. Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka, TBMM Genel Kurulu’nda anayasa değişikliği teklifinin ikinci tur görüşmeleri yapılırken, kendisini Meclis kürsüsünde mikrofona kelepçeledi.

Nazlıaka’nın protestosunun uzun bir süre devam etmesinin ardından AK Partili kadın milletvekilleri kürsüye gelerek Nazlıaka’nın etrafını sardı. Bu sırada tartışma büyüdü ve arbede yaşanmaya başladı. Çıkan arbededen dolayı Nazlıaka’nın kolundan yaralandığı öğrenildi.

CHP’Lİ PAVEY YERE DÜŞTÜ

Arbedenin büyümesinin ardından HDP’li kadın milletvekilleri ile AK Partili kadın milletvekilleri birbirine girdi.

Bu sırada CHP’li Şafak Pavey yere düştü. Aylin Nazlıaka muhalefet kulisine çıkarıldı.

CHP’li milletvekillerinin desteğiyle sakinleşmeye çalışan Nazlıaka, ‘Acı olan bana müdahale edenler AK Partili kadın vekillerdi. Oysa Cumhuriyetten önce biz kadınlar yok sayılıyorduk, oy bile veremiyorduk. Onların da bizlerin de Meclis’te olmasını sağlayan Cumhuriyet rejimini değiştirmeye çalışıyorlar. Saçlarımı çektiler, Şafak Hanım yere düştü. Ben orada özellikle MHP’li seçmene mesaj vermek, dikkatlerini çekmek için bu eylemi yaptım.’ dedi.

Şafak Pavey de daha sonra Aylin Nazlıaka’nın yanına geldi.
Yere düşen CHP’li Şafak Pavey ise şu açıklamayı yaptı:

Gözleri dönmüş şekilde hepimize saldırdılar. Bu saldırı Anayasa geçtikten sonra bizlere yapacaklarının ayak izlerini gösteriyor. Ben kürsünün oradaydım. AK Parti Antalya milletvekili Gökçen Özdoğan Enç önce vurmak istedi.
Araya HDP vekili Burcu Çelik Özkan girdi. Onun saçlarını çektiler. Enç, beni itti, yere düştüm. Diğer vekili saçından sürüklediler. Gözleri dönmüş gibi hepimize saldırdılar. Zaten görüntülerde de bunları göreceksiniz.
Öte yandan, göğsüne darbe alan HDP’li Pervin Buldan, önce Meclis revirine ardından da Ankara Güven Hastanesi’ne kaldırıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan HDP’li milletvekilleri, AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç’in, Buldan’ın göğsüne vurduğunu belirttiler.

“UZAKDOĞU SAVUNMA SPORLARINA YAZILDIM”

CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, kuliste gazetecilere ‘Uzakdoğu savunma sporlarına yazıldım. Gökçen hanımın tekmelerinden korunmak için Meclis’te kadına yönelik bu şiddetten kurtulmak için savunma dövüşlerini öğrenmemiz gerekiyor. Burada kadına şiddet had safhada.’ dedi.
HDP’Lİ VEKİLLER ADALET BAKANI’NA KOPAN SAÇI GÖSTERDİLER
Olaylar yatıştıktan sonra Genel Kurul’a tekrar gelen HDP’li vekiller yaşananlara sert tepki gösterdi. Olaylar sırasında saçının AK Parti Antalya milletvekili Gökçen Özdoğan Enç tarafından çekildiğini söyleyen HDP milletvekili Burcu Çelik Özkan elindeki bir tutam saçı Adalet bakanı bekir Bozdağ’a göstererek ‘Bunu milletvekiliniz yaptı. O kadın buraya gelecek’ dedi.

Aradan sonra başlayan oturumda söz alan HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu da, HDP milletvekili ve TBMM Başkanvekili Pervin Buldan’ın, Aylin Nazlıaka’yı ikna etmek için orada bulunduğu sırada itilerek yere düşürüldüğünü ve Gökçen Özdoğan Enç tarafından yerde göğsünden tekmelendiğini söyledi.

GENEL KURULA İKİNCİ KEZ ARA VERİLDİ

Öte yandan Genel Kurula yaşanan kavga sonrasında ara verildi ve gazeteciler de salondan çıkarıldı. 1 saatlik aranın ardından Genel Kurul tekrar açıldı.

Tekrar açılan oturumda söz alan HDP ve CHP’li vekiller AK parti Antalya milletvekili Enç’in ceza alması konusunda ısrarcı oldular. Bunun üzerine tekrar bir tartışma yaşandı ve AK Parti’li vekillerin CHP sıralarına doğru hareketlendiği görüldü. Kısa süreli bir arbede yaşanırken ikinci bir kavganın da eşiğinden dönüldü. Ardından Genel Kurula bir kez daha ara verildi.

İlginizi Çekebilir

Cübbeli Ahmet şirazesini kaybetti

Cübbeli Ahmet dini siyaset alet ederek her kesimin tepkisini çekmeye devam ediyor. dini kullanarak servet …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting