Ana Sayfa / Kime Ait / Mehmet Gür nereli, yaşı, neci (Ortadoğu Gurup)

Mehmet Gür nereli, yaşı, neci (Ortadoğu Gurup)

Mehmet Gür aslen nereli,kaç doğumlu ve eğitimi ile bitirdiği okullar bilgisi. Ortadoğu Grup patronu Mehmet Gür bilgileri. Ortadoğu Grup, 1981 yılında inşaat ve lojistik alanlarında faaliyet göstermek üzere kurulmuştur ve 30 yılı aşkın bir süredir hem ülke çapında hem de dünyada ses getiren pek birçok başarılı yatırım yapmış ve proje gerçekleştirmiştir.

Mehmet Gür Türkiye’nin büyük inşaat firmalarından Ortadoğu Gurp’un patronudur. Ortadoğu Grup’un Yönetim Kurulu Başkanı olan Mehmet Gür, grup olarak amaçlarının, faaliyet gösterilen bütün alanlarda yaratıcı projeler geliştirdiklerini söylüyor. Müşterilerin ve pazarın ihtiyaçlarını karşılamak için grubun kaynaklarını optimize ettiklerini ve sürdürülebilir iş modelleri ile çalıştıklarını dile getiriyor. Mehmet Gür, bunu gerçekleştirebilmek için de bütün faaliyetlerinde kurumsallaşmış bir organizasyon yapısı kurduklarını, önce üzerinde çalıştıkları konuyu hazmedip arkasından uygulamaya geçtiklerini söylüyor. Doğru planlama olmadan faaliyete geçilemeyeceğine inanıyor.

Mehmet Gür, şirket genelinde çalışma değerleri olarak şu anahtar noktaların önemini vurguluyor: İnovasyon, müşteri odaklılık, cesaret, kurumsallaşmış yönetim, kaynak optimizasyonu, sürdürülebilir iş modeli, planlı çalışma ve hedef odaklılık.

Mehmet Gür, ciddi ekonomik krizlere rağmen ülkemizde büyümenin ve özellikle son on yıldaki istikrarın artarak devam ettiğini söylemektedir. Aynı zamanda ülkemiz bir çekim merkezi durumundadır.

Ortadoğu Grup, ilk kurulduğu yıllarda uluslararası taşımacılık ve inşaat alanlarında faaliyet göstermiş ancak daha sonra sağlıktan lojistiğe, enerjiden inşaata, gıdadan dış ticarete ve hatta çevre teknolojilerine kadar sayısız alanda hizmet vermeye başlamıştır. Bunu yaparken de her zaman nitelikli insan gücüne dayanmıştır. Çalışanların yarısından çoğu lisans ve lisansüstü eğitim almış kişilerdir.

Mehmet Gür, bu yıl içinde özellikle kentsel dönüşüme odaklanmak istediklerini ve bu kapsamda Eyüp ve Fikirtepe’de 1000 konutluk kentsel dönüşüm projesine başlayacaklarını söylüyor. Aynı zamanda inşaat ve enerji sektörlerinde de büyüyeceklerini söylüyor. Ayrıca bu yıl yaklaşık 2500 konuttan oluşan dört yeni projeye başlayacaklar.

Ortadoğu Grup, topluma ve çevreye katkı sağlamayı da ilke edinmiş bir şirkettir. Sosyal sorumluluk projelerine eğitim ve kültür alanlarında devam ediyorlar. Bunlardan biri olan Beyoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı binası mükemmel mimari tarzı ve çağdaş bir kompleks olarak benzerlerine göre çok farklı bir yapıdadır. Bu bina bugün Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak hizmet veriyor. Bunun yanında Rize’deki Güneysu Kültür Merkezi, geleneksel Karadeniz mimarisinin çizgilerini yansıtıyor. Bina, dış cephe ahşap uygulamaları ile göz alıcı bir görünüme sahiptir.

Ortadoğu Grup, sağlık hizmetleri alanında da liderlik rolünü üstlenmiştir. Memorial Hastanesi projesi, özel sektörün sağlık hizmetlerindeki kaliteyi yükselten bir çalışmadır.

Yenilenebilir enerji faaliyetlerine, çöp gazından enerji üretimi tesisleri ile başlayan Ortadoğu Grup, İstanbul çöp gazından enerji üretimi projesi ile Avrupa’nın en büyük, dünyanın ise beşinci santralini kurma başarısını göstermiştir.

İlginizi Çekebilir

Servet Yardımcı neci, nereli ve kim?

Servet Yardımcı aslen nereli, yaşı, eğitimi ve kimdir bilgileri. TFF Başkan adayları kimler, hangi isimler …

Sınırsız Hosting