Ana Sayfa / Manşet / Meksika 7,5 depremle sarsıldı

Meksika 7,5 depremle sarsıldı

Meksika son dakika deprem büyüklüğü. Meksika’daki deprem ve etkileri. AFAD, Meksika’nın Oaxaca bölgesinde ilk belirlemelere göre 7.5 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini duyurdu. Büyüklüğü 7.7’den 7.5’e revize edilen depremi hisseden vatandaşların sokaklara döküldüğü görüldü

Son deprem dünyada. Meksika deprem büyüklüğü ve hasarı. Meksika’daki depremin dünyaya etkisi. Meksika, 7.5 büyüklüğündeki depremle sarsıldı.

AFAD’ın Oaxaca bölgesinde meydana geldiğini duyurduğu depremin büyüklüğünün 7.7’den 7.5’e revize edildiği belirtildi.

Herhangi bir yaralı ve can kaybının olmadığı aktarılırken hasarın da meydana gelmediği ifade edildi.

DEVLET BAŞKANI UYARDI

Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, depremle ilgili şu ana kadar herhangi bir hasar bildirilmediğini duyurdu. Obrador, artçı sarsıntılara karşı halka uyarıda bulundu.

2017 yılında Meksika’nın merkezinde 7.1 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiş, ülkenin başkenti ve çevre eyaletlerde 355 kişi yaşamını yitirmişti.

MEKSİKA OAXACA BÖLGESİ HAKKINDA

Oaxaca ya da resmî adı ile Özgür ve Egemen Oaxaca Eyaleti (Estado Libre y Soberano de Oaxaca), Meksika’nın güneyinde bulunan bir eyalettir. Kuzeybatısından Puebla; kuzeyinden Veracruz; doğusundan Chiapas; güneyinden Büyük Okyanus ve batısından Guerrero tarafından çevrelenir. Başkenti ve en büyük şehri Oaxaca de Juárez.

Oaxaca’nın yüzölçümü 93.793 kilometre kare. Nüfusu 3.551.710. İnsani Gelişme Endeksi 0,756 (orta); bu Gabon ile neredeyse eşit bir seviyededir.

İlginizi Çekebilir

İYİ Parti yeni lideri kim oldu?

Meral Akşener sonrası İYİ Parti gene başkanı kim oldu. Koray Aydın İYİ Parti yeni gene …

Sınırsız Hosting