Ana Sayfa / Gündem / Meksika’da Müslüman olan köy

Meksika’da Müslüman olan köy

Maya medeniyetinin son torunları İslam’ı seçti Meksika’da. Meksika’da Müslüman olan köy ve Müslüman sayısı. İslam’la şereflenen Meksika’daki maya torunları Müslüman olarak yaşamaktan çok mutlu. İslam’ın hızla yayıldığı Meksika’da Müslüman sayısı da çok hızlı yükseliyor. 

Meksika ve İslam artık yan yana kullanılabiliyor. Dünya’da İslam hızla yükselirken Müslüman sayısı da artıyor. Meksika’da İslam’ı kabul eden bir şehir var ve onlar Maya medeniyetinin son halkası son torunları.

MEKSİKA’DA İSLAM’IN YÜKSELİŞİ

Müslüman olan Meksika’daki köyde her şey İslami usullere göre yapılmaya başlandı. Meksika’nın Chiapas bölgesinde 1989 yılından bu yana Tzotzil kabilesinden 5 bin 500 kişi Müslüman oldu. İslamofobinin yükselişe geçtiği, Müslümanların sahte terör gruplarıyla bağdaştırılmaya çalıştığı bu dönemde böylesine güzel bir dönüşüm heyecan veriyor. Chiapas’ta, Müslüman Maya topluluğu üyeleri, genellikle geleneksel Maya şallarından başörtüsü takarken, erkekler takke kullanıyor. Meksika’da İslam, Meksika kültürünün ve ahlakının en güzel yönlerini öne çıkardığı için halk tarafından benimseniyor.
Meksika’da Müslüman nüfusta artış gözlemleniyor. Son on yılda istikrarlı bir şekilde sürdürülen İslam dininin en doğru şekilde tanıtılması faaliyetleriyle birlikte 15 yıl önceye göre üç kat artış göstererek Meksika’daki Müslümanların sayısı 5 bin 500’e ulaştı.

Themuslimvibe’de yer alan habere göre, Lübnan, Suriye ve hatta İspanya’dan tasavvuf ehli Müslüman göçmenlerin Meksika’ya gelişi bu sürecin hızlanmasına katkıda bulundu.

MAYA HALKI MÜSLÜMAN OLUYOR

Meksika’nın Chiapas bölgesinde bir köy eşsiz bir İslam merkezine dönüştü. Birçoğu Roma Katolikliği olarak tanımlanan yerli Maya halkının kalbi İslam’a döndü.
Yerli Tzotzil halkları olarak bilinen San Cristobal de las Casas çevresinde bulunan bu küçük topluluk, eşsiz dağlık manzarası olan Chiapas’ın güneyinde kendi İslam merkezini kurdu.

30 yılda sayıları 5 bini geçti
Meksika’nın güneyinde etkili olan Zapatista Ulusal Kurtuluş Ordusu olarak bilinen silahlı devrimci bir grup başta olmak üzere Katolik Hristiyanlığın ve ABD’nin etkili olduğu kapitalizm hareketlerinden etkilenen bu topluluk 1980’lerden itibaren yönünü İslam’a çevirerek dönüşümün ilk tohumlarını filizlendirdi.
Tzotzil halkları, günümüzde Meksika’nın güneyindeki Chiapas eyaletine özgü bir yerli Maya grubudur. “Tzotzil” kelimesi kendi dillerinde “yarasa insanları” anlamına geldiği söylenir.Nüfusu 300.000’in biraz altında olan Tzotzil halkı, Orta Amerika eski Maya imparatorluğunun soyunun kalan son kalelerinden birini temsil ediyor.
Erkekleri takke kadınları geleneksel şal kullanıyor
Chiapas’ta, Müslüman Maya topluluğu üyeleri, genellikle geleneksel Maya şallarından başörtüsü takarken, erkekler takke kullanıyor.
Bu küçük Müslüman topluluğunun üyelerinden biri olan Mustafa, “İnsanların dönüşüm kararımızın ardından bize olan bakış açıları değişti. Bizim terörist olduğumuzu ve bizden korkmaları gerektiğini düşündüler. Ancak zamanla ve bizim tavırlarımızla birlikte bu fikir değişti” dedi.
İslam dinini seçen Meksikalı yerliler hem örfi hem de dini kimliklerini dengede tutuyor. Bu çoğunluğu Müslüman olmayan bir ülkede yaşayanların genel olarak harcadı bir çaba olarak kendini gösteriyor.
Müslüman Tzotzil topluluğunun üyeleri; “Dilimi konuşmak istiyorum, yerli elbiseyi giymek istiyorum ama aynı zamanda Allah’a inanmak istiyorum” diyor.

Müslümanların sayısı hızla artış gösteriyor
Amerika Birleşik Devletleri’nde Latin-Amerikalı Müslümanların sayısının artışı son derece heyecan verici.

Geleneksel Maya inançlarının, İspanyolların eliyle ülkede etkili olan Roma Katolikliğinin ve yerli dinlerin ülkesi olan Meksika’da İslam, Meksika kültürünün ve ahlakının en güzel yönlerini öne çıkardığı için halk tarafından benimseniyor.

İlginizi Çekebilir

Şanlıurfa’da kaçak trafo opğerasyonu

Şanlıurfa ilçelerinde kaçak trafo operasyonları. Kaçak elektrik kullanan çiftçiler yakalandı. 100 bin nüfuslu ilçeye yetecek …

Sınırsız Hosting