Ana Sayfa / Kime Ait / Melih Gökçek kaç doğumlu, nereli ve mesleği

Melih Gökçek kaç doğumlu, nereli ve mesleği

Melih Gökçek bugün google’da en çok aranna isimlerden biri oldu. İddialara göre Melih Gökçek kalp krizi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. sonra midesinde sorun olduğu belirtildi. Melih gökçek7in hastaneye kaldırılması sonrası herkes Melih Gökçek’in yaşını, işini ve yaşamını merak eder oldu. Biz de habermuduru.com olarak Melih Gökçek’in yaşamını ve siyasi hayatını makale konumuz yaptık.

Melih Gökçek Ankara Büyükşehir belediye Başkanı. Melih Gökçek’in kaç çocuğu var ve aslen nereli diye de soruluyor. İşte tüm yönleriyle portre olarak Melih Gökçek ve yaşamından kesitler.

MELİH GÖKÇEK KİM, NECİ, NERELİ VE YAŞI

Gazeteci kökenli olan melih Gökçek Türk siyasi hayatında ve Kemal Kılıçdaroğlu ile girdiği siyasi polemiklerle asıl ismini duyurdu. Ankara Büyükşehir belediye Başkanı oluncu melih Gökçek ismi daha çok anılır oldu. Google Melih Gökçek yazıldığında binlerce veri ortaya çıkıyor.Melih GÖKÇEK 20 Ekim 1948 Yılında Ankara Keçiören’de doğdu. Üç çocuklu bir ailenin en büyük çocuğu olan Melih GÖKÇEK 5 yaşına kadar Başkent Ankara’da ikamet etti. Babasının avukatlık mesleğini icra etmek istemesi üzerine GÖKÇEK Ailesi Gaziantep’e taşındı. İlk, orta ve lise tahsilini Gaziantep’te yapan Melih GÖKÇEK Gazi Üniversitesi Gazetecilik Yüksek Okulu’nu bitirdi. Parlamento Muhabirliği ve gazete temsilciliği yaptı. Yedek Subaylığını Kıbrıs Güzelyurt’ta yapan GÖKÇEK, askerlik dönüşü ticaret hayatına atıldı.

MELİH GÖKÇEK NE MEZUNU GERÇEK İŞİ

Türkiye Melih Gökçek’i daha çok polemikler ve tartışmalarla tanıyor. Ülkücü geçmişi olduğuda öne sürülen Melih Gökçek, bir ara milletvekilliği de yaptı. Melih GÖKÇEK 20 Ekim 1948 Yılında Ankara Keçiören’de doğdu. Üç çocuklu bir ailenin en büyük çocuğu olan Melih GÖKÇEK 5 yaşına kadar Başkent Ankara’da ikamet etti. Babasının avukatlık mesleğini icra etmek istemesi üzerine GÖKÇEK Ailesi Gaziantep’e taşındı. İlk, orta ve lise tahsilini Gaziantep’te yapan Melih GÖKÇEK Gazi Üniversitesi Gazetecilik Yüksek Okulu’nu bitirdi. Parlamento Muhabirliği ve gazete temsilciliği yaptı. Yedek Subaylığını Kıbrıs Güzelyurt’ta yapan GÖKÇEK, askerlik dönüşü ticaret hayatına atıldı. 1984-1989 yılları arasında Keçiören Belediye Başkanlığı yapan Melih GÖKÇEK, 1989-1991 yılları arasında Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü’nü yürüttü. Refah Partisi’nden 1991 yılında Ankara milletvekili olarak parlamentoya girdi.

MELİH GÖKÇEK KAÇ DÖNEMDİR ANKARA BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPIYOR

1994 Yılı yerel seçimlerinde Milletvekili iken, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’na aday oldu ve seçimi kazandı.

1999 Yılı yerel seçimlerinde ikinci kez aynı göreve seçildi ve Ankara tarihinde ilk kez iki dönem üst üste Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen kişi oldu.

2004 Yılı yerel seçimlerinde üçüncü kez yine aynı göreve seçildi ve Ankara tarihinde ilk kez üç dönem üst üste Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ na seçilen kişi oldu.

2009 Yılı yerel seçimlerinde dördüncü kez yine aynı göreve seçildi ve Ankara tarihinde ilk kez dört dönem üst üste Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ na seçilen kişi oldu. Evli ve iki çocuk sahibi olan GÖKÇEK’in en büyük hobisi futbol oynamak ve fotoğrafçılıktır

 

İlginizi Çekebilir

Gülnihal Karadereli bıçalı saldırıya uğradı

Gülnihal Karadereli çalıştığı Marmaray’da bıçaklı saldırıda yaralandı. İstanbul’da Marmaray İstasyonu’nda güvenlik görevlisi olarak çalışan Gülnihal …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting