Ana Sayfa / Kadınca / Melike İmamoğlu 222. saatte kurtarıldı

Melike İmamoğlu 222. saatte kurtarıldı

Kahramanmaraş merkezli ikiz depremde Melike İmamoğlu enkazdan tam 222 saat sonra kurtarıldı. Türkiye, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsıldı. İlki 7,7 ikincisi 7,6 büyüklüğündeki deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay’da büyük yıkıma yol açtı. Zamana karşı yarışın sürdüğü kentlerden umutlandıran haberler de geliyor… İşte enkaz altındaki arama kurtarma çalışmalarında son durum…

Melike İmamoğlu deprem enkazından tam 222 saat sonra kurtarıldı. Kahramanmaraş merkezli ikiz deprem sonrası enkaz altında çıkarılanların sayısı arttı son olarak depremden 10 gün sonra melike İmamoğlu enkazdan kurtarıldı.

Türkiye, 6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsıldı. 7,7 büyüklüğündeki ilk deprem Pazarcık ilçesinde saat 04.17’de meydana geldi. 7,7’lik bu depremin ardından saat 13.24’te bir deprem daha meydana geldi. Merkez üssü Elbistan ilçesi olan depremin büyüklüğü 7,6 olarak kaydedildi.

Deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay’da büyük yıkıma yol açtı. Depremin yaşandığı illere çok sayıda arama-kurtarma ekipleri gönderildi. Zamana karşı yarışın sürdüğü kentlerden umutlandıran haberler de geliyor…

Mucize kurtuluşlar: Depremin 10. gününde arama kurtarma çalışmaları sürüyor - 2

Kahramanmaraş’ta depremden 10 gün sonra enkaz altından mucize haberleri gelmeye devam ediyor. Kahramanmaraş’ta bir kadın depremden 222 saat sonra enkazdan sağ çıkarıldı.

Onikişubat ilçesinde enkazda çalışma yapan ekipler, Melike İmamoğlu’nun yaşadığını belirledi. Kadının yeri tespit edildi. Kurtarma ekipleri zorlu bir çalışma sonucu çıkarılan 42 yaşındaki Melike İmamoğlu hastaneye kaldırıldı.

Mucize kurtuluşlar: Depremin 10. gününde arama kurtarma çalışmaları sürüyor - 3

Adıyaman’da yıkılan binaların enkazlarında arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Mucize kurtuluşlar: Depremin 10. gününde arama kurtarma çalışmaları sürüyor - 4

AFAD, Gölcük Tersanesi ve jandarma ekipleri, Ali Taş Mahallesi’ndeki 7 katlı Merve Apartmanı’nın enkazından 77 yaşındaki Fatma Güngör’ü 212 saat sonra kurtardı.

Ambulansa taşınan Güngör, hastaneye sevk edildi.

VEFGAT VE YARALI SAYISI ARTTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısının ardından Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkıma neden olan depremlerde son durumu paylaştı. Erdoğan, asrın felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısının 35 bin 418’e, yaralı sayısının ise 105 bin 505’e yükseldiğini söyledi.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde 9. güne girildi. Depremin ilk anından itibaren bu yana gerçekleştirilen arama kurtarma faaliyetleri devam ederken, can kaybı da artıyor.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 35 bin 418'e yükseldi

Depremlerin ardından ilk Kabine toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantının ardından AFAD Koordinasyon Merkezi’nde kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, son durumu aktardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremlerde can kaybının 35 bin 418’e, yaralı sayısının 105 bin 505’e yükseldiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

 Bölgedeki şehirlerimizin ayakta kalan kapasiteleriyle ülkemizin tamamındaki kamu imkanlarını hemen harekete geçirdik. Yıkımın büyüklüğüne ve kış mevsiminin engellerine rağmen şartları sonuna kadar zorladık. En kısa sürede ve etkinlikte şehirlerimize ulaşmak için devlet ve millet olarak seferber olduk. Ayrıca şehirlerimizin hasar gören içme suyu ve kanalizasyon altyapıları da depremzedeler ve yardım ekipleri için sorunları beraberinde getirdi.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 35 bin 418'e yükseldi

Böylesine büyük felaket dünyanın hangi ülkesinde yaşanırsa yaşansın görülebilecek aksaklıklar elbette bizde de yaşandı. Devletimizin bakanlık, kurum, sivil toplum, uluslararası yardım kuruluşuyla deprem bölgesine bir an önce ulaşmak ve çalışmalara başlamak için canla başla mücadele etmiştir.

Sivil toplum kuruluşları ve uluslararası yardım ekipleri ve profesyonel kadro sayısı 35 bini aştı. İş makinası sayısı 12 bin 235, uçak sayısı 76, helikopter sayısı 121, gemi sayısı 26, İHA 45’e ulaştı.

İlginizi Çekebilir

Köprü ve otoyollara zam

Otoyol ve köprü zamlandı. Yeni köprü ve otoyol zamları tarife. Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine …

Sınırsız Hosting