Ana Sayfa / Ekonomi / Memur zammı emekliye de verilecek

Memur zammı emekliye de verilecek

Emekliye Temmuz’da memura yapılan zam kadar zam yapılacak. En düşük memur maaşı 22 bin liraya yükselecek en düşük emekli maaşının da 12 bin liraya yükseltilmesi gündemde. Türkiye7’e zor durumdaki emekliler Temmuz zammını bekliyor. hükümet kim olursa olsun emekli aylıklarına en az yüzde 91 zam bekleniyor.

Emekli aylıklarına memur zammı kadar zam gelecek Temmuz 2023’te. Temmuz’da en düşük emekli maaşı 12 bin liraya yükselecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, HAK-İŞ Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada ekonomiye ilişkin mesajlar verdi. Çalışanları enflasyona ezdirmediklerini söyleyen Erdoğan, müjde olarak açıkladığı kamu işçilerine yüzde 45 zammın ardından en düşük memur maaşının 22 bin lira olacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün düzenlenen 2023 yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolü imza töreninde, refah payı dâhil kamu işçilerinin maaşına yüzde 45 artış yapılacağını açıklamıştı. Böylece, en düşük kamu işçisi ücreti 15 bin liraya çıkarıldı.

Hacı Bayram Veli Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen HAK-İŞ Genel Kurulu’nda açıklamalarda bulunan Erdoğan, bir ‘müjde’ daha verdi. Temmuz’da yapılacak olan düzenlemeyle en düşük memur maaşı 22 bin lirayı bulacağını açıkladı.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

”Çalışanlarımıza verdiğimiz en son müjde önceki gün imzaladığımız kamu toplu sözleşmesidir. Önümüzde memurlarımızın maaş düzenlemesi var. Yasaya göre memurların maaş artış oranları ocak ve temmuz aylarında belirleniyor.

Temmuz ayında bir adım daha atıyoruz. En düşük memur maaşını en düşük kamu işçisi maaşında aşağı kalmayacak şekilde düzenleyeceğiz. Böylece en düşük memur maaşı da 22 bin lirayı bulacak.

Birinci dereceye giren ve şartları tutan tüm memurlarımızın 3600 ek gösterge hakkından yararlanabilmesini sağlayacağız.

İlginizi Çekebilir

Binance kurucusu hapiste

Kripto paralarda büyük düşüş Binance kurucusu hapse atıldı. Sanal paraların sonu mu geliyor, Bitcoin neden …

Sınırsız Hosting