Ana Sayfa / Gündem / Menzil şeyhinin cenazesine kaç kişi katıldı

Menzil şeyhinin cenazesine kaç kişi katıldı

Kahta’da Menzil şeyhinin cenazesine kaç kişi katıldı, devletten kiler Menzil şeyhinin cenazesinde yer aldı bilgisi. Menzil cemaatinin ‘şeyh’i Abdulbaki Erol’un cenaze töreni Adıyaman Kahta’da düzenlendi. Cenazenin getirilişi sırasında yaklaşık 15 kilometrelik araç kuyruğu oluşurken, cenaze törenine Vali Osman Varol, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de katıldı.Abdülbaki El Hüseyni Adıyaman’da toprağa verildi. Cenazenin Menzil Köyü’ne getirilişi sırasında 20 kilometrelik araç kuyruğu oluştu. Yaklaşık 250 bin kişi tarafından karşılanan cenaze, kılınan namazın ardından aile mezarlığına defnedildi..

Ölen menzil Şeyhi Abdulbaki Erol’un cenaze törenine kaç kişi katıldı, Menzil tarikatının kaç üyesi cemaati var, Menzil devlette nerelerde etkin ve hakim sorusu. Menzil cemaatinin ‘şeyhi’ Abdülbaki Erol, İstanbul’da özel bir hastanede dün öğle saatlerinde çoklu organ yetmezliğinden öldü.

Erol’un cenazesi, kara yoluyla Adıyaman‘ın Kahta ilçesine bağlı Menzil köyüne getirildi. Abdülbaki El Hüseyni Adıyaman’da toprağa verildi. Cenazenin Menzil Köyü’ne getirilişi sırasında 20 kilometrelik araç kuyruğu oluştu. Yaklaşık 250 bin kişi tarafından karşılanan cenaze, kılınan namazın ardından aile mezarlığına defnedildi..

Cenazenin getirilişi sırasında yaklaşık 15 kilometrelik araç kuyruğu oluştu. Köy girişini kapatan güvenlik güçleri, cenaze namazına katılmak için gelen araçları kurulan otopark alanına yönlendirdi.

Cenaze, kılınan namazın ardından aile mezarlığına defnedildi.

MENZİL ŞEYHİ CENAZESİNE KATILAN DEVLETYETKİLİLERİ

Cenaze törenine, Adıyaman Valisi Osman Varol, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Büyük Birlikte Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ile çok sayıda kişi katıldı.

Menzil Şeyhi Seyyid Abdulbaki El-Hüseyni cenazesi ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Bir süredir sağlık sorunları yaşayan Menzil Cemaati lideri Seyyid Abdülbaki Elhüseyni, tedavi gördüğü hastanede vefat etti. “Gavs-ı Sânî” olarak bilinen İslami cemaat lideri, 74 yaşında yaşamını yitirdi. Bu son dakika haberi ardından Seyyid Abdulbaki El-Hüseyni cenazesi nerede sorusu yanıt aramaya başladı. Cenaze namazına katılmak isteyen İslam alemi araştırmalarına hız kazandırdı. Peki, Menzil Şeyhi Seyyid Abdulbaki El-Hüseyni cenazesi ne zaman, saat kaçta, nerede kılınacak? İşte yanıtı…
ABDÜLBAKİ ELHÜSEYNİ KİMDİR?

Menzil Cemaati lideri Seyyid Abdulbaki El Hüseyni, 2 Mayıs 1949 tarihinde Adıyaman’da Kâhta ilçesinin Menzil Köyü’nde dünyaya gelmiştir.

Babası Nakşibendi Tarikatı’nın büyüklerinden olana Sadatı Kiramlardan Seyyid Abdulhakim el-Hüseyni’dir. Babasından sonra “şeyh” olan abisi Seyyid Muhammed Raşid Erol (d.1930) 22 Ekim 1993 tarihinde vefat edince Abdulbaki El Hüseyni cemaatin başına geçti.
Köyündeki babasına ait medresede Arapça ve din ilimlerini öğrendi. Eğitimine Siirt’te ve Van’da devam etti. Genç yaşlarında verem hastalığı geçirdi, Ankara’ya tedavi için gönderilerek iyileşti.

Öğrendiği ilimler sonucunda Menzil cemaati kapsamında İslam adına çalışmalar yapmıştır.
MENZİL NEREDE, NASIL GİDİLİR?

Menzil köyü, Adıyaman ilinin Kahta ilçesine bağlı bir köydür. Menzil köyünün bir diğer ismi Durak köyüdür.

Her il ve ilçelerde Semerkand temsilcilikleri bulunur. Menzil’e gitmek için ilk iş olarak Semerkand temsilciliklerine gidilir ve Menzil için bir bilet alınır.

Uçakla da Menzil’e ulaşmak mümkündür. Havalimanı olan bir ilden Adıyaman’a uçulur. Adıyaman Havalimanından Menzil’e seferler düzenleyen direkt dolmuşlar vardır. Bu dolmuşlarla hem Menzil’den Adıyaman Havalimanı’na hem de Adıyaman Havalimanı’ndan Menzil’e kolaylıkla ulaşım söz konusudur. Ayrıca İstanbul Otogarı’ndan Haşemi Turizm ile de Menzil’e ulaşmak mümkündür.

İlginizi Çekebilir

Amasya’da hayvana eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Amasya’dda büyükbaş hayvana eziyet eden 5 kişi cezaevine gönderildi. Amasya’nın Suluova ilçesindeki bir et entegre …

Sınırsız Hosting