Ana Sayfa / Manşet / Merkez Bankası faizi yüzde 14’e çekti

Merkez Bankası faizi yüzde 14’e çekti

Merkez bankası son dakika faiz indirimi, faiz kaça düştü. Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 16,50’den yüzde 14’e indirilmesine karar verdi.

Son dakika Merkez Bankası faiz indirimi oran ne oldu sorusu. Merkez Bankası bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) 250 baz puan düşürerek yüzde 16,50’den yüzde 14,00’e çekti.

PPK’nın bir sonraki toplantısı 12 Aralık tarihinde yapılacak.

– Merkez Bankası faizlerde indirim sürecini temmuz ayında başlattı. 25 Temmuz’da toplanan Para Politikası Kurulu (PPK) politika faizini 425 baz puan indirdi.

– Ağustos ayında yapılan toplantıda ise indirim 325 baz puan oldu. Böylece toplamda politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranında 750 baz puan indirim yapılarak oran yüzde 16.50’ye getirildi.

MB SON DAKİKA AÇIKLAMASI: FAİZ NEDEN DÜŞÜRÜLDÜ?

TCMB’den yapılan yazılı açıklamada enflasyon görünümündeki iyileşmenin devam ettiği belirtilirken, “Kurul, enflasyondaki düşüş sürecinin devamlılığının, ülke risk priminin gerilemesi, uzun vadeli faizlerin aşağı gelmesi ve ekonomideki toparlanmanın güç kazanması açısından büyük önem taşıdığını değerlendirmektedir. Enflasyondaki düşüşün hedeflenen patika ile uyumlu şekilde gerçekleşmesi için para politikasındaki temkinli duruşun sürdürülmesi gerekmektedir. Bu çerçevede, parasal sıkılığın düzeyi ana eğilime dair göstergeler dikkate alınarak enflasyondaki düşüşün sürekliliğini sağlayacak şekilde belirlenecektir. Merkez Bankası fiyat istikrarı ve finansal istikrar amaçları doğrultusunda elindeki bütün araçları kullanmaya devam edecektir” ifadesi kullanıldı.

İlginizi Çekebilir

Fatih Terim Panathinaikos’tan gönderildi

Yunanistan macerası kötü biten Fatih terim, büyük öfke içinde. Türkiye’de kendisine İmparatoır denilen futbol adamı …

Sınırsız Hosting