Ana Sayfa / Manşet / Mete Gazoz Dünya Şampiyonu

Mete Gazoz Dünya Şampiyonu

Mete Gazoz okçulukta Dünya Şampiyonu oldu. Mete Gazıoz olimpiyat birinciliği sonrası şimdi de dünya şampiyonu oldu. Almanya’da Mete Gazoz dünya birincisi oldu. Milli okçu Mete Gazoz, Almanya’da düzenlen Dünya Şampiyonası’nın klasik yay finalinde Kanadalı Eric Peters’i 6-4 yenerek altın madalya kazandı. 24 yaşındaki sporcu, bu turnuvada altın madalya kazanan ilk Türk okçu oldu ve bu başarıyla tarihe geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Gazoz’u tebrik ederek, “Dünya Okçuluk Şampiyonası’nda altın madalya kazanarak tüm Türkiye’ye büyük gurur yaşatan, ata sporumuz okçulukta adeta destan yazan Mete Gazoz evladımızı canıgönülden tebrik ediyorum.” dedi.

Mete Gazoız Almanya’da dünya şampiyonu oldu okçulukta. Milli Okçu Mete Gazoız’un yeni büyük başarısı. Almanya’nın Berlin şehrinde düzenlenen Dünya Okçuluk Şampiyonası erkekler klasik yay kategorisinde Mete Gazoz, finalde Kanadalı Eric Peters ile karşı karşıya geldi. Mete Gazoz, rakibini 28-27, 28-30, 24-28, 30-28 ve 28-29 setler sonucunda 6-4 mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu.

“BUGÜN GEZEGENİN EN İYİ OKÇUSU BEN OLDUM”

Olimpiyat Şampiyonluğunun ardından Dünya Şampiyonluğunu da elde eden Mete Gazoz, galibiyetinin ardından açıklamalarda bulundu. Çok mutlu olduğunu ifade eden Mete Gazoz, “Çok da iyi oldu, güzel oldu. Berlin’i çok seviyordum, şimdi daha da çok seviyorum. Anlamı çok büyük benim için. Dün kazandığımız takım kotası bence daha önemli bundan. Ben dün ağlamadım finalim var diye ama ağlamak istemiyorum. Bugün gezegenin en iyi okçusu ben oldum, olmaya da devam edeceğim” dedi.

Son Dakika: Milli okçu Mete Gazoz dünya şampiyonu oldu

Mete Gazoz Dünya Okçuluk Şampiyonasında altın madalya kazanan ilk Türk okçu oldu ve bu başarısıyla tarihe geçti. Milli okçu, aynı zamanda Dünya Şampiyonası’nda finale çıkan ilk Türk okçu olurken, Dünya Şampiyonu olarak büyük başarı elde etti.

Şampiyonayı 1’inci tamamlayarak altın madalyanın sahibi olan  Mete Gazoz’un dışında 2’nci ve 3’üncüler de madalyalarını aldı. Kanadalı Eric Peters gümüş madalyayı kazanırken, Brezilyalı Marcus D’Almeida ise bronz madalya kazanarak şampiyonayı tamamladı.

Son Dakika: Milli okçu Mete Gazoz dünya şampiyonu oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Mete Gazoz’u tebrik etti. Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: “Dünya Okçuluk Şampiyonası’nda altın madalya kazanarak tüm Türkiye’ye büyük gurur yaşatan, ata sporumuz okçulukta adeta destan yazan Mete Gazoz evladımızı canıgönülden tebrik ediyorum.”

İlginizi Çekebilir

İYİ Parti yeni lideri kim oldu?

Meral Akşener sonrası İYİ Parti gene başkanı kim oldu. Koray Aydın İYİ Parti yeni gene …

Sınırsız Hosting