Ana Sayfa / Ekonomi / MHP, Erdoğan için erken seçim istedi mi?

MHP, Erdoğan için erken seçim istedi mi?

MHP, Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesi için erken seçim ya da anayasa değişikliği çağrısı yaptı iddiası. MHP, Erdoğan’ı yeniden seçtirmek için yerel seçim öncesi açıklama mı yaptı kim ne dedi? tv100’de Gürkan Hacır’la Taksim Meydanı programına özel mesaj gönderen MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın Erdoğan’ın tekrar cumhurbaşkanı adaylığını ilişkin konuştu. Yalçın, Sinan Burhan’a yaptığı açıklamada “Sayın cumhurbaşkanı bir dönem daha aday olmalıdır. TBMM erken seçim kararıyla ya da anayasa değişikliği kararı ile cumhurbaşkanının önünü açmalıdır” ifadelerine yer verdi.

Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesi için MHP, erken seçim çağrısı yaptı ya da anayasa değişikliği teklifinde bulundu iddiası. MHP, Erdoğan için her türlü yolu deniyor deniyor. Millet Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, iletişimci-yazar Ferhat Murat, Gürkan Hacır’la Taksim Meydanı’na konuk oldu. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Sinan Burhan’a konuştu.
Burhan, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ile görüşmesini şu sözlerle aktardı:

Semih Yalçın ile bugün bir görüşme yaptık. Dün MHP’nin olağan kongresi vardı. Bahçeli’nin bir açıklaması gündemi belirledi. Cumhurbaşkanımız bu benim son dönemim demişti.

Bahçeli “Sayın cumhurbaşkanım ayrılamazsınız, bizi bırakamazsınız. Yeni yüzyılı kuracak ve kurtaracak olan lider sizsiniz, Cumhur İttifakı olarak yanınızdayız” dedi. Bunun açıklaması nedir diye Semih Yalçın’a sordum. Yalçın, “sayın cumhurbaşkanı bir dönem daha aday olmalıdır. TBMM erken seçim kararıyla ya da anayasa değişikliği kararı ile cumhurbaşkanının önünü açmalıdır” dedi.

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

MHP lideri Devlet Bahçeli, kurultayda bir konuşma gerçekleştirdi. Bahçeli, “Bu benim final seçimim. Yasanın verdiği yetkiyle son seçimim olacak.” açılamasında bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi.

“Sayın Cumhurbaşkanımızın bir konuşması özellikle sol cenahlarda büyük bir iştah olarak kabul edilmiştir. Buradan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a diyorum; ayrılamazsın, Türk milletini yalnız bırakamazsın.” diyen MHP lideri, Cumhur İttifakı olarak Erdoğan’ın yanında olduklarını söyledi.

Bahçeli, “Yeni yüzyılın kurtarıcı lideri olarak size görmek istiyoruz.” ifadesini kullandı.

İlginizi Çekebilir

1 Mayıs 201 gözaltı

İstanbul’da 1 Mayıs işçi bayramında 201 kişi gözaltına alındı. İşçi bayramı polis biber gazıyla öksürük …

Sınırsız Hosting