Ana Sayfa / Gündem / MHP’de Sinan Oğan rahatsızlığı mı?

MHP’de Sinan Oğan rahatsızlığı mı?

Sinan Oğan’ın 14 Mayıs seçimlerindeki başarısı  ve kritik adam rolünü alması MHP çevrelerinde rahatsızlık oluşturduğu öne sürülüyor. MHP’den ihraç  edildikten sonra bile ülkücü milliyetçi çevrelerden büyük hüsnü kabul gören Sinan Oğan’ın yükselişinin MHP genel merkezinde tedirginlik oluşturduğu iddia ediliyor. 

Sinan Oğan 28 Mayıs’taki ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimlerini en kilit ismi oldu. 14 Mayıs’ta yapılan birinci turda büyük bir oy patlaması yapan ve özellikle ülkücü milliyetçi çizgideki seçmenin oylarını alan Sinan Oğan’ın yükselişi hem MHP hem de İYİ Parti kanadında rahatsızlık oluşturduğu belirtiliyor.

14 Mayıs seçimleri sürecince ülkücü Milliyetçi ve Atatürkçü çizgisinde hiç ödün vermeyen vaatleriyle de bunu destekleyen Sinan Oğan’ın, halktan hüsnü kabul görmesi dikkatlerden kaçmadı. Ata İttifakının Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan oldu. Oğan yüzde 5,24 oy aldı. Bu nedenle seçimin ikinci tura kaldığının kesinleşmesi durumunda hangi ittifaka destek vereceği önemli.

Son olarak Milet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen Sinan Oğan’ın ve temsil ettiği Ata İttifakı’nın tavrı 28 Mayıs seçimleri için büyük önem arz ediyor.

SİNAN OĞAN’A NE TEKLİF EDİLECEK

Sinan Oğan’ın hayali hep MHP Genel Başkanı olmak bunu hiç saklamadı ve bunun için mücadele etti ve hatta bu nedenle ihraç edildi. Şimdi durum farklılaştı ve Sinan Oğan özellikle Erdoğan için çok önemli bir isim haline geldi. Nitekim BBC Türkçe’nin sorularını yanıtlayan Oğan’ın, “2. turda bizim desteğimizle rahat bir seçim alınacağı kanaatindeyim” demesi asında Erdoğan7a bir mesaj olarak da görülebilir.

Ancak MHP’nin de 14 Mayıs seçimlerinde beklenenin üzerinde oy alması ve şimdiki Bahçeli önderliğindeki MHP yönetiminin Sinan Oğan’a karşı olan tavrı Erdoğan7ın önnüdeki en büyük handikap olarak görülüyor. Bazı siyasi kulislere göre Erdoğan ve Bahçeli’nin kısa süre içinde bir araya gelerek Sinan Oğan meselesini ele alacakları öne sürülüyor. yine iddialara göre bu görüşmede Erdoğan’ın MHP liderinin Oğan konusunda daha tavizkar olmasını dile getireceği kaydediliyor.

SİNAN OĞAN ‘O TEKLİFİ’ Mİ BEKLİYOR?

İşte günün adamı Sinan Oğan’ın BBC’ye verdiği demeçten öne çıkanlar.

2. turda kime oy vereceğinizi ne zaman açıklayacaksınız?

1-2 gün içerisinde istişareleri tamamlayıp muhtemelen ondan sonra açıklayacağız.

Destek koşullarınız, kırmızı çizgileriniz neler?

Elbette kırmızı çizgilerimiz var. Başta terörle mücadele, terör örgütlerinin desteklediği siyasi partilerle araya mesafe koyma, sığınmacıların gönderilmesi gibi bir takım şartlarımız var.

Peki, göçmen ve sığınmacı meselesine bakarsak, AKP’nin bu yönde bir adımı gözükmüyor. Bu da kırmızı çizgilerinden biri olabilir mi?

Bu bizim temel kırmızı çizgimiz. Bu konuda adım atmak durumundalar.

Şu ana kadar Sayın Kılıçdaroğlu veya Sayın Erdoğan sizle bir görüşme talebinde bulundu mu?

Bu konular bireysel meseleler olduğu için insanların iznini almadan bu konuları paylaşmayı doğru bulmuyorum ben.

Her iki tarafla da görüşecek misiniz?

Niye görüşmeyelim? Demokratik bir ülkedeyiz ve siyaset konuşarak yapılan bir şey.

Siz yüzde 5’ten fazla oy aldınız. ATA İttifakı ise genel seçimlerde yaklaşık ilk sonuçlara göre yüzde 2,2 oy almış gözüküyor. Bunu neye bağlıyorsunuz?

Milletvekilliği seçimlerinde çok sayıda siyasi parti vardı. Bu milletvekilliği ve parlamento seçimlerinde oy almayı zorlaştırıyor. Her fikrin en az 5-6 tane partisi var. Yani sağda 5-6 parti, solda da o kadar. Siyasal İslamcı, Kürtçü hepsinin farklı partileri vardı ancak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 3 tane aday vardı. Tabii biz MHP’ye de, İYİ Parti’ye oy verenden de oy aldık. AK Parti, CHP… Yani biz herkesten oy aldık; oysa ATA İttifakı sadece kendi seçmeninden oy aldı.

Peki size oy veren seçmeni, 2. turda anlaştığınız adaya taşıyabilecek misiniz?

Taşırız. Hepsini taşırız çünkü bizim seçmen kitlesi Türkiye’deki en sadık seçmen kitlesi, en bağlı seçmen kitlesi. Ama biz kendimize göre karar vermeyeceğiz. O seçmen kitlesine danışarak karar vereceğimiz için o seçmen kitlesinin iradesi ile hareket edeceğiz zaten.

2. turdan temeniniz nedir?

2. turda bizim desteğimizle rahat bir seçim

BAHÇELİ’DEN SİNAN OĞAN’A GÖNDERME

Bahçeli Ss-inan Oğan’ın yükselişinden rahatsız olduğunu açık açık ifade etti. “HİÇ KİMSE KENDİSİNE GÜÇ VEHMETME YANILGISINA KAPILMAMALI”
Bahçeli, açıklamasında 2016’da MHP Genel Başkanlığı koltuğu için kendisi ile yarışan ATA İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan’ı hedef aldı. Bahçeli, “Unutulmamalıdır ki Türk milliyetçiliğinin, milli kucaklaşma ve kardeşlik hissiyatının adresi Milliyetçi Hareket Partisi’dir. Hiç kimse konjoktürel oyların akışını yanlışa yormamalı, kendisine güç vehmetme yanılgısına kapılmamalıdır” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

1 Mayıs 201 gözaltı

İstanbul’da 1 Mayıs işçi bayramında 201 kişi gözaltına alındı. İşçi bayramı polis biber gazıyla öksürük …

Sınırsız Hosting