Ana Sayfa / Kime Ait / Microsoft’un değeri 1 Trilyon doları aştı

Microsoft’un değeri 1 Trilyon doları aştı

Dünyanın en büyük şirketleri değerleri belli olmaya devam ediyor. Bill Gates’in şirketi Microsoft 1 Trilyon değeri aşan şirketler kervanına katıldı. ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, piyasa değeri 1 trilyon dolara ulaşan şirketler kervanına katıldı.

1 Trilyon dolar değerinde şirketiniz olsa ne yaparsınız? İşte Bill Gates bu sorulara muhatap olmaya başladı Microsoft sayesinde. Geçtiğimiz aylarda 1 trilyon dolar değere ulaşan ilk ABD merkezli şirket olarak tarihe geçen Apple, bu başarısını sürdürememiş ve 1 trilyon dolar bandının altına düşmüştü.

Apple’dan sonra 1 trilyona dolar değere ulaşan bir başka teknoloji şirketi Microsoft oldu.

1 trilyon dolar piyasa değerine ulaşan şirket Amerika Birleşik Devletleri’nin en değerli firması olmayı başardı. Microsoft, Apple ve Amazon’un da geride bırakmayı başardı.

Microsoft, 1 trilyon dolar seviyesine ulaşan üçüncü ABD firması oldu. Bu noktaya ilk olarak Apple ulaşmayı başarmıştı. Amazon da Apple’dan 1 ay sonra aynı başarıyı yakalamıştı.

DEĞERİ 1 TRİLYON DOLARDAN 200 MİLYAR DOLARA DÜŞMÜŞTÜ
Çin merkezli petrol ve doğalgaz devi PetroChina, 2007 yılında piyasa değerini 1 trilyon dolara çıkarmıştı.

Ancak petrol devinin bu başarısı şirket açısından pek de hayırlı olmamıştı.

Zira 2007’de 1 trilyon dolar piyasa değerine ulaşan şirketin değeri 200 milyar dolara kadar düşmüştü.

İlginizi Çekebilir

Antalya Limak Lara Hotel faturası

Antalya’daki Limak Lara Hotel Türk vatandaşına milliyet farkı kesti 120 Euro. Türk vatandaşları Türkiye’de aşağılanmaya …

Sınırsız Hosting