Ana Sayfa / Sağlık / Mide ekşimesi çaresi

Mide ekşimesi çaresi

Mide ekşimesi nasıl geçer ne yemeli ya da mide ekşimesi için ne yememeli sağlık bilgisi.

Ekşiyen mideye ne iyi gelir nasıl geçer bilgisi. mide sorunları, mide yanması, mide ekşimesi nasıl geçer bilgileri. Mide ekşimesi, halk arasında çok yaygın olarak görülen göğüste ve göğüs kafesinin arkasında hissedilen yanma tarzında bir ağrıdır. Ara sıra görülen mide ekşimesi sorunu çok yaygın olup genellikle günlük yaşamı olumsuz etkileyecek boyutta sorunlara neden olmaz. Ancak mide ekşimesinden kurtulabilmek için haberimizdeki bu 4 doğal ev tedavisini deneyebilirsiniz…

Hiç asit reflüsü yaşadınız mı? Bunlara genellikle asitlik ve mide ekşimesi neden olur. Mide asidi, yiyecekleri ağzınızdan midenize taşıyan kanala dönüştüğünde, mide yanmasına ve asiditeye neden olur. Büyük bir akşam yemeği yemek ve sırtüstü ya da bele yaslanarak uyumak ve ayrıca yatmadan hemen önce atıştırmak, bu sorunlara katkıda bulunan faktörler olabilir. Asit ve mide yanması, altta yatan bir tıbbi sorundan veya belirli durumlarda kullanmakta olduğunuz bir ilaçtan kaynaklanabilir. Bununla birlikte, sıklıkla yaşam tarzınız ve yeme alışkanlıklarınızla ilgili faktörlerden kaynaklanırlar.

Aynı şeyi iyileştirmek için, asitliği ve mide ekşimesini ilaçsız yatıştırmak için bu 5 ev ilacına göz atın.

2153785-1200x627.jpg

1. OLGUN BİR MUZ TÜKETİN

Bu meyvenin hafif asidik yapısı, iltihaplı bir yemek borusu astarını kaplayarak yatıştırır. Muz, yüksek bir potasyum konsantrasyonuna sahiptir ve bu da onu biraz alkali bir gıda yapar. Olgunlaşmamış muzlar ise daha az alkali, karbonhidrat ve nişasta ağırlıklıdır ve hatta bazı kişilerde mide yanmasına ve geri akışa neden olabilir. Bu nedenle, olgun bir muz seçtiğinizden emin olun.

1491537.jpg

2. SAKIZ ÇİĞNEYİN

Sakız çiğnerseniz mideniz daha iyi hissedebilir ve daha az şişebilir. Bunun nedeni, sakızın getirdiği tükürüğün alkalinitesinin artmasıdır. Bunu yaparak midenizin asidi nötralize edilebilir. Yemekten sonra özellikle bir parça şekersiz sakız çiğnemek asit reflü ve mide ekşimesi semptomlarını azaltmaya yardımcı olabilir.

sut-3655.webp

3. SOĞUK SÜT İÇMEK

Asitliği ve mide ekşimesini azaltmak için bir başka harika çare de süttür. Süt, oradaki asit üretimini emerek midedeki herhangi bir kusma veya yanma hissini durdurur. Mide ekşimesi veya midede asit oluşumu hissederseniz, herhangi bir tatlandırıcı veya katkı maddesi içermeyen bir bardak saf, soğuk süt için. Soğuk süt içmek hızlı bir rahatlama sağlayabilir.

aloe-vera-suyu-2.webp

4. ALOE VERA SUYU İÇMEK

Asit reflü hastalığı, artmış mide ekşimesi ve bağırsak iltihabı, aloe vera suyunun tedavi etmek için kullanılabileceği başlıca rahatsızlıklardır. Aloe vera suyu çoğunlukla inflamatuar barsak hastalığı, asit reflü hastalığı ve yüksek mide asitliğini tedavi etmek için kullanılır. En yüksek polisakkarit konsantrasyonunu içeren yaprağın tamamı, meyve suyu yapmak için ideal seçimdir. Saf, işlenmemiş aloe vera suyu elde edemiyorsanız, hızlı bir şekilde rahatlamak için yakındaki bir mağazadan satın almanız yeterlidir.

Şiddetli asit reflünüz veya mide ekşimeniz varsa veya yukarıda belirtilen tedavi önerilerine rağmen devam ediyor veya kötüleşiyorsa doktorunuza danışın.

İlginizi Çekebilir

Zehra Güneş’in kahvaltısı

Milli kadın voleybolcular nasıl besleniyor, Filenin sultanları sabah kahvaltısında ne yiyor ne içiyor bilgisi. Mili …

Sınırsız Hosting