Ana Sayfa / Kadınca / Mimar Şefik Birkiye nereli, yaşı, kim?

Mimar Şefik Birkiye nereli, yaşı, kim?

Mimar Şefik Birkiye aslen nereli, kaç doğumlu, eğitimi ve kimdiri soruları. Yazlık Saray’ın mimarı olarak ünlenen Şefik Birkiye kimdir yanıt bekliyordu. Şefik Birkiye, son günlerde adı en ok aratılan isimler arasında yer aldı. Türk mimar Şefik Birkiye kendi sitesinden paylaştığı Yazlık Saray’ın görselleri ile gündeme geldi. Birkiye’nin gündeme gelişi ile birlikte hayatı merak konusu oldu. Peki, Şefik Birkiye kimdir? Şefik Birkiye kaç yaşında, nereli?

Marmaris’te yapımı biten yazlık sarayın mimarı Şefik Birkiye, nereli, neci, kim ve yaşı gibi onlarca soru yanıtını buldu. Lüks ve ihtişam denince akla gelen en ünlü mimarlardan biri olan Şefik Birkiye, dünyanın gıpta ettiği yazlık sarayı bitirerek hem kariyerinin hem de Cumhuriyetin en pahalı, en gösterişli ve en lüks ihtiamlı sarayın mimarı olarak adını tarihe yazdırdı.  “Yazlık Saray” olarak bilinen ve yapımına 2019 yılında başlanan Cumhurbaşkanlığı Devlet Konuk Evi’nin görselleri Şefik Birkiye tarafından paylaşıldı. Yazlık Saray’ın mimarı Şefik Birkiye’nin paylaştığı Marmaris’te bulunan Cumhurbaşkanlığı Devlet Konuk Evi gündemin konusu oldu. Bununla birlikte Yazlık Saray’ın mimarı Şefik Birkiye’nin de hayatı merak ediliyor. Peki, Şefik Birkiye kimdir? Şefik Birkiye kaç yaşında, nereli? İşte Şefik Birkiye hakkında bilinenler !

EFİK BİRKİYE KİMDİR?

Şefik Birkiye, 1954 yılında Ankara’da dünyaya gelen Türk mimardır. Brüksel, Fransa, İsviçre, Monako, Amerika Birleşik Devletleri ve Türkiye’de önemli tasarımları vardır. Vizzion Architects’in kurucusudur. Yapımına 2012 yılında başlanan Cumhurbaşkanlığı Külliyesinin mimarıdır.

ŞEFİK BİRKİYE KAÇ YAŞINDA, NERELİ?

Şefik Birkiye, 1954 doğumlu olup 67 yaşında ve Ankaralıdır

İlginizi Çekebilir

Nemo Eurovision 2024’ü kazandı

Eurovision 2024 şarkı yarışmasını İsviçre kazandı. İsviçreli Nemo Eurovision7u kazandı. İsveç’in Malmö kentinde, bu yıl …

Sınırsız Hosting