Ana Sayfa / Gündem / Mithat Sancar’a polis engeli

Mithat Sancar’a polis engeli

HDP’nin Kadıköy provokasyonu gündem oldu, Mithat Sancar parti binasına alınmadı.,

Mithat sancar parti binasına alınmadı. Dün Kadıköy’deki ‘Adalet Nöbeti’nde polisin HDP’li Ferhat Encü’ye tokat atması üzerine bugün HDP’nin Kadıköy’deki ilçe binasında polisi protesto ederek açıklama yapmak isteyen gruba polisten müdahale geldi. Binadakiler dahil olmak üzere çok sayıda kişi gözaltına alındı. HDP’li vekiller Mithat Sancar ve Garo Paylan’a da müdahalenin olduğu eylemde Sancar, “Şu kuşatma ve engelleme hukuksuzluğu, zalimliği daha da derinleştiriyor” diye konuştu.

Dün Kadıköy’de hasta ve infazı yakılan hükümlülerin serbest bırakılması için aileler tarafından e düzenlenen ‘Adalet Nöbeti’ eylemine polis müdahale etmitti. Söz konusu müdahalede bir polis memuru HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Ferhat Encü’ye tokat attı. Olayla ilgili İstanbul Valiliği tarafından inceleme başlatılırken bugün çok sayıda kişi Kadıköy İlçe Başkanlığı’nın önünde polisi protesto etmek amacıyla toplantı.

Polisin olaya müdahale etmesiyle çok sayıda kişi gözaltına alındı.

‘ZALİMLİK DERİNLEŞTİRİLİYOR’

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ve HDP milletvekili Garo Paylan da binaya alınmadı. Sancar burada basın mensuplarının soruları üzerine, “Şu kuşatma ve engelleme hukuksuzluğu, zalimliği daha da derinleştiriyor” diye konuştu.

Mithat Sancar, Ferhat Encü’ye atılan tokadın hesabının sorulacağını söyleyerek şu ifadeleri kaydetti:

‘HALKIN İRADESİNE ENGELLEMEDİR’

Suç imparatorluğu yarattılar, buna karşı en etkili mücadeleyi veren HDP’yi ve bileşenlerini ittifaklarını engellemek istemelerinin nedeni bu tabloyu değiştirecek gücün burada olduğunu bilmeleridir. Bu abluka, halkın iradesine, adalete, hakikate abdukadır.

Biz bu abluka düzenini değiştirmeye kararlı olduğumuz için bu baskıları devreye sokuyorlar. Dün İstanbul İl Eş Başkanımız Ferhan Encü’ye tokatlı saldırı; korkunun, paniğin bir göstergesidir. Hukuksuzlukta dipsiz kuyuya düşmüş iktidarın; çaresizliğinin bir kanıtıdır. Korkunun ecele faydası yok iktidar sahipleri. Bu inat ve inanç devam edecek; demokratik siyaset büyüyeyecek, demokrasi ittifakı yayılacak ve bu düzene son verecek.

‘BU DÜZEN DEĞİŞECEK O TOKADIN HESABI SORULACAK’

İstanbul’u faşizmin üssü yapmaya çalışan iktidar bilsin ki; İstanbul’dan Roboski’ye uzanan ortak mücadele zinciri bu planları boşa çıkartacaktır. İstanbul’u, faşizmin, otoriterliğin, zulmün merkezi yapmak isteyenlere en güçlü cevabı halkların ortak mücadelesi verecektir. Bugün yapılan bu hukuksuzluğun hesabı önce sandıkta, sonra adalet önünde sorulacaktır. Bu düzen değişecek ve sandıkta hem o tokadın hesabı sorulacak hem bu zulüm düzenine en kuvvetli cevap verilecek.”

İlginizi Çekebilir

Acun Ilıcalı, Maribor’u satın aldı

Acun Ilıcalı’nın yeni satın aldığı takım Slovenya takımı Maribor. Acun, Maribor’u kaç milyon Euro’ya satın …

Sınırsız Hosting