Ana Sayfa / Sağlık / Miyop evde tedavi edilir mi?

Miyop evde tedavi edilir mi?

Miyop salgını başladı özellikle çocuklarda miyop oranı hızla artıyor. Peki miyop neden olur en çok miyop yapan alışkanlık ne sorusu sorulurken bir de evde miyop tedavi edilir mi miyopun evde tedavisi var mı miyoplar ne yapmalımı çok fazla aranıyor. Bugün önemli bir sağlık sorunu olarak görülen görme organımız göz problemini ele alacağız. 

Evde miyop nasıl geçer evde miyop için ne yapılabilir sorusu sık sık gündeme geliyor. Göz problemlerindren olan miyop uzağı görememe sorunu. Miyop için ne yapmalı miyop için alternatif tedavi var mı merak ediliyor.

Uzağı görememe “Miyop” olarak adlandırılır. Dünyada yaygınlığı giderek artmaktadır, 80 milyon çocukta miyopi olduğu düşünülmektedir. “Miyop” latince kapalı göz anlamına gelir, çünkü miyoplar net görebilmek için gözlerini kısarlar.

Çocuklarda 7-12 yaşlarında başlayan miyop, ergenlik döneminde genellikle artar. Miyopun hızlı veya aşırı artması göz sağlığı açısından oldukça önemlidir. Bu yazıda miyop nedeni, miyop tedavisi ve miyopun artışının azaltılması, miyopi tedavisi bitkisel çözüm mümkün mü? Miyop lazer tedavisi gibi konulardan bahsedilecektir.

Miyopi özellikle uzağı net görememeye neden olur. Bunun nedeni uzaktaki cisimlerden göze gelen görüntü retinanın önünde odaklanmasıdır. Bu odaklanma sorununda retina üzerine bulanık görüntü oluşur.
Miyop Nedenleri?
Miyop sıklıkla kalıtsaldır ve 8-12 yaşlar arasında ortaya çıkar. Özellikle yüksek miyopinin genetik geçişli olma ihtimali yüksektir.

Uzun saatler yakına bakarak çalışmak (telefon veya tablet kullanımı) miyopi gelişimini tetikler.
Yüksek Miyop Nedir?
Miyop derecesi 0 ile -6 D arasında olanlar hafif ve orta miyopi olarak adlandırılır. -6 D üzerindeki miyopi ise yüksek miyopi olarak adlandırılır. Miyopun 6 numaranın üzerinde olması, Patolojik Miyopi olarak adlandırılır.

Glokom, retina dekolmanı, miyopik makula dejenerasyonu gibi hastalıklar sıklığı Yüksek Miyoplarda daha sık görülür. Bu nedenle miyoplarda düzenli muayene önem taşır.

Miyop Kaç Yaşına Kadar Artar?
Çocukluk döneminde başlayan miyopi, ergenlik döneminde genellikle artar. 20 yaşından sonra miyopide artış genellikle beklenmez ancak, yoğun yakın çalışma yapan kişilerde artış devam edebilir.

Bu nedenle yaş ne olursa olsun, yakın görme ile ilgili faaliyetlerin aza indirilmesi veya dinlenme aralıkları ile yapılması oldukça önemlidir.

Miyop Geçici Olabilir mi?
Miyop yoğun yakından çalışma sonrasında geçici olarak ortaya çıkabilir, buna yalancı miyopi de denir.
Miyop Lazer Tedavisi
Yaklaşık 10 dereceye kadar olan miyoplarda, lazerle tedavi mümkündür. Güvenli lazer cerrahisi için, adayların detaylı muayene ve incelemelerden geçiriyoruz. Eğer gözün anatomik yapısı cerrahi güvenlik sınırları içerisinde ise bu cerrahiyi uyguluyoruz. Gözlerinizin bu ameliyata uygunluğunun araştırılması için bize başvurabilirsiniz.
Miyop Tedavisi
Miyopun ilerlemesinin engellenmesi için damla tedavisi uygulanabilir.
Miyop tedavisi esasını gözük oluşturur. Kontakt lensler ise günümüzde 13-14 yaşından itibaren kullanılabilir.
Miyop tedavisi için lazer cerrahisi ise 20’li yaşlarda öneriyorum.
Gözlerimizi Nasıl Dinlendirebiliriz?
Gözlerimiz en az 6 metre uzaklıktaki cisimlere bakarken ancak dinlenme şansı bulabilir.
Bunu en az her 20 dakikada bir ve 20 saniye süresince yapmak gerekir.
Miyop Sıklığı Nedir?
Tayland Singapur gibi Asya ülkelerinde %80-90 gibi yüksek oranında görülmektedir. Amerika’daki oran %20-50 arasında değişmektedir.
Miyoplar İle İlgili İlginç Bilgiler
Miyop çocuklarda IQ daha yüksektir.
Miyop kentleşme olan bölgelerde daha sıktır.
Yoğun, uzun ve kesintisiz bir şekilde yakın çalışmak miyopiyi tetikler.
Miyopi Tedavisi Bitkisel Çözüm Mümkün mü?
Dünyadan bilimsel olarak gösterilen böyle bir tedavi yoktur.

İlginizi Çekebilir

Ömür boyu sigara satışı yasaklanan ülke

Sigarasız tolum için ilk adımı atımı atan ülke. Hayat boyu sigara satışının yasaklanacağı ülke İngiltere …

Sınırsız Hosting