Ana Sayfa / Ekonomi / Motorine okkalı zam

Motorine okkalı zam

Mazota dev zam. Araç sahipleri bu zam sonrası kontak kapatacak.

TÜRK ÇİFTÇİSİ GÖZ GÖRE MAĞDUR EDİLİYOR

Solakoğlu “Yem ile ilgili fiyatlar ortada. Akaryakıta, asgari ücrete yapılan zam da bizi etkiledi. Biz çevre ülkelerde en düşük fiyata süt satışı yapıyoruz. Süt bulunamıyor. Tek çaremiz ithalatsa bu daha da artışlara yol açacak. Giderler kapanabilmesi için daha da artacak. Türk çiftçisi göz göre mağdur ediliyor” ifadelerini kullandı.

Solakoğlu sözlerine şöyle devam etti:

“Yaklaşık 1 litre sütün bize maliyeti tüm samimiyetimle söylüyorum 10.5 TL civarında. Ama biz bugün 9,5 TL’ye razı olduk.

Motorine yeni zam.

Akaryakıt fiyatlarına zam yağmuru devam ediyor. OPEC+ artı ülkelerinin petrol arzını kısacağı söylentisi akaryakıt piyasasını hareketlendirmişti. Motorine pazartesi gününden itibaren bir zam daha gelmesi bekleniyor.

Motorin grubunda pazartesi gecesinden itibaren geçerli olmak üzere 1,39 TL’lik fiyat artışı bekleniyor.

6 GÜNDE 4. ZAM

Geçtiğimiz günlerde motorine 1 lira 38 kuruş, ondan önceki gece 1 lira 10 kuruş zam gelmişti. Böylece son altı günde 4. zam gelmiş oldu. Benzine ise geçtiğimiz günlerde 74 kuruş, daha önceki gece ise 62 kuruş zam gelmişti.

OPEC+ 2 MİLYON VARİL AZALTMAYA GİTTİ

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubunun enerji ve petrol bakanları, dünkü toplantıda günlük petrol üretimini kasım ayından itibaren 2 milyon varil azaltma kararı almıştı. Karar sonrası piyasalar tekrar hareketlendi.

GÜNCEL FİYATLAR

Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre; İstanbul’da motorin litre fiyatı 27.1 liradan satılıyor.

Benzinin litresi ise ortalama 20.6 liradan satılıyor.

İlginizi Çekebilir

Emekliye Temmuz’da yüzde 25 zam

Temmuz 2024 emekli zammı yüzde 25 olacak. Emekliye zam temmuzda yüzde kaç yapılacak belli oldu. …

Sınırsız Hosting