Ana Sayfa / İlginç / MTA ne, fay hattı nasıl bakılır?

MTA ne, fay hattı nasıl bakılır?

Fay hattı nasıl bakılır nereden bakılır ve MTA fay hattı sorgulama benim evimin altında fay var mı öğrenme sayfası açıldı. MTA fay haritası sorgulama ekranı araştırılıyor. Fay hattı sorgulama nasıl yapılır? Deprem ile ilgili yapılan açıklamalar vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Deprem haritasına bakarak fay hattının nerelerden geçtiğini öğrenmek isteyenler bunun nasıl yapılacağını merak ediyorlar. Fay hattı sorgulama sayfası hizmete erişime açıldı. Haberimiz içerisinden detaylara ulaşabilirsiniz

Fay hattı benim evimin altından da geçiyor mu sorusu ve sorgulamasını artık siz de internetten yapabilirsiniz. MTA açılımı ne, ne iş yapar ve fay hattı sorgulama ekranı açma ve bakma bilgileri. MTA fay hattı sorgulama ekranı araştırılıyor. Evimin altından fay hattı geçiyor mu? Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er, yakın zamanda meydana gelen Marmara depremi sonrası açıklamalarda bulundu. Er açıklamasında, vatandaşların Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) sitesine girerek evlerinin altından fay hattı geçip geçmediğini kolaylıkla öğrenebileceğini belirtti.

YENİLENMİŞ FAY HARİTALARI İÇİN TIKLAYINIZ

FAY HATTI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Fay hattı sorgulama ekranına MTA’nın resmi internet sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz. http://www.mta.gov.tr/v3.0/ adresine girip MTA Yerbilimleri Portalı’nı http://yerbilimleri.mta.gov.tr/anasayfa.aspx tıklayarak harita üzerinden bulunduğunuz konumu girebilirsiniz.
Yan tarafta bulunan Faylar kısmını ve Depremler kısmını ise Son 24, son 7 gün ve Son 30 gün şeklinde bulunan kutucuklara tıklayarak hangi zaman diliminde evinizin altından fay geçtiğini öğrenebilirsiniz.

İŞTE AÇIKLAMALAR…

Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er, yakın zamanda meydana gelen Marmara depremi sonrası İhlas Haber Ajansı’na açıklamalarda bulundu. Er, Marmara Denizi’nde meydana gelebilecek depremin sadece İstanbul’u değil, bütün Marmara Bölgesini etkileyeceğini belirtti. Vatandaşların Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) sitesine girerek evlerinin altından fay hattı geçip geçmediğini kolaylıkla öğrenebileceğini belirten Er, zemin etüdü ile de evlerin sağlıklı olup olmadığının belirlendiğini söyledi.

Marmara Denizi’nde meydana gelen depremle birlikte geçtiğimiz günlerde 4.7 şiddetinde olan depremleri doğru tahlil etmek gerektiğini söyleyen Er, “Bu depremler Marmara Denizi içinden geçen İstanbul depremi olarak adlandırılıyor. Ama Marmara’da olan deprem İstanbul depremi değil, Marmara depremidir. Çünkü bütün Marmara etkilenmiştir. İsmini doğru koymak lazım.

İlginizi Çekebilir

Trabzon’da kuzey ışıkları

Trabzon’da kuzey ışıkları görüldü. Güneşteki patlama sonrası dünyada ilginç anlar yaşandı. Güneş’te meydana gelen olağanüstü …

Sınırsız Hosting