Ana Sayfa / Kime Ait / MU varyantına aşı etki etmiyor

MU varyantına aşı etki etmiyor

MU varyantı nasıl bir virüs hangi ülkelerde görülüyor ve MU varyantı nasıl bulaşıyor, korona aşıları neden MU varyantında etkili değil soruları. dünya Covid-19 MU varyantı şokunu yaşıyor. Üretilen koronavirüs aşılarının hiçbirisi MU varyantında etkili değil hatta varyantın yayılımını hızlandırıyor iddiası var.İşte MU varyantı ile ilgili en son bilgiler. Koronavirüs salgınında sıkı tedbirler ve aşılarla vaka artışının önüne geçmeye başlayan dünya yeni ortaya çıkan varyantlarla sarsılmaya devam ediyor. Delta, Alfa, Beta derken şimdi de Mu varyantı korku yaratıyor. DSÖ’nün ‘endişe verici’ dediği varyant farklı ülkelerde aynı anda ortaya çıkmaya başladı…

MU varyantı görülen ülkeler, Türkiye’de MU varyantı görüldü mü, MU varyantına aşı etki etmiyor bilgileri. Dünya bir yandan hızlı aşılama kampanyalarıyla koronavirüs salgınının önüne geçmeye çalışırken bir yandan da yeni ortaya çıkan Kovid-19 varyantlarıyla mücadele ediyor.

MU VARYANTI GÖRÜLEN ÜLKELER
Yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) ilk kez Kolombiya’da tespit edilen “Mu” varyantı, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından “yakından izlenmesi gereken varyant” kategorisine alındı.
DSÖ, “B.1.621”, diğer adıyla Mu varyantının aşılara karşı daha dirençli kılan mutasyonlar geçirdiğini, ancak bu konuda daha fazla araştırmaya ihtiyaç olduğunu bildirdi.
Kısa sürede dünya gündemine tabiri caizse bomba gibi düşen Mu varyantı ile ilgili pandemi konusunda ABD’nin en yetkili ismi konumunda bulunan Dr. Anthony Fauci, konuştu.

New York Post’ta yer alan habere göre, Fauci Kovid-19’un Mu varyantının ABD için ‘acil bir tehdit’ olarak görülmediğini söyledi.
Haftalık güncellemesinde DSÖ, Mu varyantının Kolombiya ve Ekvador’da giderek yaygınlaştığı konusunda uyarıda bulundu.

MU VARYANTINA AŞILAR ETKİSİZ KALDI

B.1.621 olarak da bilinen varyant küresel yaygınlığı şu anda yüzde 0,1 seviyelerinde olmasına rağmen, Kolombiya’da vakaların yüzde 39’unu ve Ekvador’daki vakalarını yüzde 13’ünü oluşturuyor.
39 ülkede görülmesinin ardından Mu varyantı 30 Ağustos’ta, DSÖ tarafından Mart ayından bu yana “yakından izlenmesi gereken varyant” kategorisine alınan beşinci varyant oldu. Daha önce de Eta, Iota, Kappa, Lambda varyantları bu kategoriye alınmıştı.
29 Ağustos itibariyle, son dört hafta içinde hastalardan alınan virüs örneklerinin 4 bin 500’den fazlasının Mu varyantı olduğu belirlendi. Bunların çoğu ABD (2 bin 65) ve Kolombiya (852), Meksika (357) ve İspanya’da (473) rapor edildi.
Japonya’da yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) ilk kez Kolombiya’da tespit edilen Mu varyantı tespit edildi.
Vakaların biri Tokyo’nun doğusundaki Narita havalimanında Birleşik Arap Emirlikleri çıkışlı bir yolcuda, diğeri ise başkentteki Haneda havalimanında İngiltere çıkışlı bir yolcuda saptandı.

Yolcular havalimanında karantina periyoduna alındı.
Salgın Hastalıkları Ulusal Enstitüsü (NIID) Genel Direktörü Wakita Takaji, söz konusu varyanta yönelik daha fazla bilgi toplanması gerektiğini söyledi.

Delta ise Japonya’da hakim Kovid-19 varyantı olmaya devam ediyor
Yunanistan’da yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) ilk kez Kolombiya’da tespit edilen Mu varyantı tespit edildi.
Vakalardan 2’si başkent Atina’daki Eleftheros Venizelos Havalimanı girişinde yapılan testlerle tespit edilirken diğer 4 vaka ise Argolida, Attiki ve Ahaia’da kaydedildi.
Güney Afrika’da da bilim insanları farklı mutasyonlar geçiren başka bir yeni varyantı takibe aldı. C.1.2 adı verilen bu varyantı ise DSÖ henüz herhangi bir kategoriye almadı.
Toplam vaka sayısı yaklaşık 216 milyon
Geçen hafta dünya çapında yaklaşık 4 milyon vaka bildirilen DSÖ, toplam vaka sayısının şu anda yaklaşık 216 milyon olduğunu açıkladı.

Öte yandan, Alfa, Beta, Gama ve Delta varyantları da DSÖ’ye göre “kaygı verici varyantlar” kategorisinde bulunuyor.
İlk kez Hindistan’da tespit edilen Delta varyantı, yayılma hızıyla endişe yaratıyor. DSÖ yetkililerinden Dr. Maria Van Kerkhove, Delta varyantının virüsün insan hücrelerine daha kolay yapışmasını sağlayan belirli mutasyonlara sahip olduğunu söyledi.
Kerkhove, Delta varyantının “tehlikeli ve bugüne kadarki en bulaşıcı varyant” olduğunu kaydetti.
Uzmanların, geçirdiği genetik değişiklikleri incelemeye devam ettiği Beta varyantının ise virüsü daha bulaşıcı hale getiren bir mutasyona sahip olduğu belirtiliyor.
Beta varyantındaki bazı değişiklikler, koronavirüsün “spike proteini” olarak adlandırılan, virüsün hücrelere yapışmasını ve içine girmesini sağlayan diken benzeri çıkıntılarda meydana geliyor. Bazı aşılar virüsün bu bölümünü baz alarak hazırlandığından bu durum uzmanları kaygılandırıyor.

İlginizi Çekebilir

Türk’e Avrupa’ya vize yok

Almanya Türklere vizeyi durdurdu. AB ülkelerine gitmek isteyen Türk vatandaşlarına vizeler durdu. Avrupa ülkelerinden Schengen …

Sınırsız Hosting