Ana Sayfa / Kime Ait / Mücevher ihracatı 1 aylık rakam

Mücevher ihracatı 1 aylık rakam

Türkiye bir ayda ne kadar mücevher ve kuyumculuk ürünü satıyor belli oldu. Mücevher ihracatında altın ve altın işlemeli mücevherler başı çekiyor. Değerli taş ve altın mamülü ihracatında aslan payını bazı firmalar alıyor. Türkiye’nin mücevher ihracatı şubatta 305 milyon 402 bin dolar olarak gerçekleşti.

Türkiye’nin bir aylık mücevher ve değerli taş ile altın ve altın mamülü ürün ihracatı 306 milyon dolara yaklaştı. Türkiye’nin en büyük altın ve mücevher firmaları yurtdışı piyasalara daha fazla ürün satmak için girişimlerini sürdürüyor. Mücevher İhracatçıları Birliği’nin açıklamasına göre, şubatta toplam 305 milyon 402 bin dolar tutarında mücevher ihraç edildi. Ürün gruplarına bakıldığında geçen ay en çok ihraç edilen; 217,2 milyon dolarla “altından mamul mücevherci ve kuyumcu eşyası” oldu. Onu, 37,7 milyon dolarla “işlenmemiş veya yarı işlenmiş altın”, 12,4 milyon dolarla “pırlantalı altından mücevherci eşyası ve aksamı”, 11,2 milyon dolarla “gümüşten mamul mücevherci ve kuyumcu eşyası” takip etti.

TÜRKİYE EN ÇOK ARAP ÜLKELERİNE MÜCEVHER SATIYOR

Şubatta en fazla mücevher ihracatı, 56 milyon dolarla Birleşik Arap Emirlikleri’ne gerçekleştirilirken, onu 49,9 milyon dolarla ABD, 30,6 milyon dolarla Hong Kong, 19,3 milyon dolarla Kırgızistan ve 19,1 milyon dolarla Mısır izledi.

İlginizi Çekebilir

Kafe ve restoran boykotu büyüyor

Restoran ve kafelere yönelik fahiş fiyat boyoktu giderek büyüyor. birçok kafe ve restoran büyük ciro …

Sınırsız Hosting