Ana Sayfa / Gündem / Mümtazer Türköne tahliye oldu

Mümtazer Türköne tahliye oldu

GÜNDEM SON DAKİKA HABER. Mümtazer Türköne tahliyesi ve yaşananlar. Mümtazer Türköne neden cezaevindeydi ne kadar yattı nasıl tahliye oldu gelişmeleri. Silahlı terör örgütü üyeliğinden dolayı cezaevinde bulunan Zaman Gazetesi eski yazarı Mümtazer Türköne taliye edildi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Türköne’nin yeniden yargılanmasını istemişti.

Mümtazer Türköne hapisten salıverildi. Zaman Gazetesi yazarı Mümtazer Türköne tahliyesi ve ardındaki yaşananlar. MHP lideri Devlet Bahçeli, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, eski Zaman gazetesi yazarı Mümtazer Türköne için tekrar yargılanma talep etti. Mümtazer Türköne kimdir, neden hapis cezası aldı?

Bahçeli’nin tweetleri şöyleydi:

– Zaman ve süreç içinde FETÖ’yle ilişki ve irtibat içinde olan bazı isimler kimi zaman CHP kimi zaman da farklı çevreler tarafından sahiplenilmiş ve desteklenmişlerdir. Hüviyetlerini milletimizin açıkça bildiği bu şahıslar hakkı yenmiş mağdurlar olarak gösterilmişlerdir.

– En son, terörist Demirtaş ile ilgili hak ihlali kararı verilmesi, üstelik Türk devletinin 50 bin lira tazminat ödemesine hükmedilmesi haklı olarak vicdanları sızlatmıştır. Adalet suçu aklamak, suçluyu temize çıkarmak değil, hak ve hukuk neyi öngörüyorsa aynen yapmaktır.

– Bugün Ülkücü şehidimiz Mustafa Türköne’nin şehadetinin 41.yıldönümüdür. 23 Haziran 1979’da 21 yaşındayken şehit düşmüştü. Ağabeyi Mümtaz’er Türköne ise cezaevindedir. Mümtaz’er Türköne’yi öğrencilik yıllarından itibaren tanırım. Aleyhe de pek çok yazısı ve beyanatı olmuştur.

10 YIL 6 AY CEZA ALMIŞTI

Türköne, FETÖ üyeliğinden 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Zaman Gazetesi’ndeki bazı yazıları delil olarak görülen Türköne, yaklaşık 4,5 yıldır hapisteydi.

MÜMTAZER TÜRKÖNE NERELİ, NECİ VE KİM?

1956 yılında İstanbul’da doğdu. 1978 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin İdari Şubesinden mezun oldu. Aynı fakültede 1986’da master, 1990’da doktora ünvanı aldı. 1993 yılında doçent oldu. Şu an Fatih Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde ve Fatih Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak çalışıyor.

1980 öncesinde milliyetçi görüşleriyle tanınan Türköne şu anda Zaman Gazetesi’nde köşe yazarlığı yapıyor. 1980 askeri darbesinden sonra tutuklan Türköne Ankara Mamak cezaevinde yatmıştır, bu dönemde ağır işkencelere maruz kalmıştır. Yazar, şu anda Tanzimat dönemi siyasî fikirler üzerine çalışmayı sürdürüyor. Aynı zamanda 2007 yılında TRT 1’de gazeteci Emre Aköz ve spiker Tülay Tüzün ile Gündeme Dair isimli tartışma programı yapmıştır.

Yaklaşık 1.5 yıldır gazeteci Faruk Mercan ile birlikte Endaze adlı tartışma programını hazırlamaktadır.
12 Haziran 2011 Genel Seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul milletvekili aday adayı olmuştur. Ancak AK Parti tarafından milletvekilliğine aday gösterilmemiştir.

 

21 Aralık 2011 tarihinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Prof. Mümtaz’er Türköne, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Yönetim Kurulu üyeliklerine getirilmiştir. 5 Ocak 2012 tarihinde görevinden istifa etmiştir. İlk eşi Doç. Dr. Mualla Kavuncu, ikinci eşi ise Özlem Piltanoğlu Türköne idi. Özlem Piltanoğlu’ndan da ayrılmıştır.

İlginizi Çekebilir

Kobani davası kararları

Kobani davası kim ne kadar ceza aldı. terör örgütü PKK yöneticilerine büyük ceza. Kobani davası …

Sınırsız Hosting