Ana Sayfa / İlginç / Musa Eroğlu nereli, yaşı, neci ve kim?
MUSA EROĞLU TÜRKÜ DÜNYAMIZIN ÖNEMLİ İSİMLERİNDEN BİRİDİR

Musa Eroğlu nereli, yaşı, neci ve kim?

Musa Eroğlu aslen nereli, kaç doğumlu, eğitimi ve kimdir.  Türk Halk müziğinin sevilen sanatçısı Musa Eroğlu, yaşamı, eserleri ve insanlığı ile ayrı bir öneme sahip ender sanatçılardan biri. 

Musa Eroğlu aslen nereli, kaç doğumlu, eşi kim, eğitimi ne soruları geliyor. Türk Halk müziğinin sevilen sanatçısı Musa Eroğlu, Türkiye’nin en önemli isimlerinden biri. 1944 yılında Mersin’in Mut ilçesinin Kumaçukuru köyünde doğdu. Alevî Tahtacı Türkmenleri’ndendir. Ortaokulu yarım bıraktı. Mut Halkevi’nde halk oyunları oynadı. 1965’te TRT Ankara Radyosu’nda imtihana girdi fakat kazanamadı. 1967’de “İkimiz Toprağa Girelim Elif” adlı ilk plağını çıkardı. Piyasada görünmeye başlaması 1970-71 yıllarına denk gelmektedir. O yıllarda yeniden radyoda tar, kemane, koltuk davulu, bağlama, divan sazı çalgılarıyla sınava girdi ve sınavı kazandı. 1970’li yılların sonlarına doğru müzik yönetmenliği de yaptı.

1980’e radyoda kadar mahalli sanatçı olarak çalıştı. Arif Sağ ve Muhlis Akarsu ile birlikte başladığı, daha sonra Yavuz Top’un da katılımı ile genişleyen “Muhabbet” seri albüm çalışmaları, 1980 sonrasında Türk halk müziğinin geniş kitlelere yayılmasında önemli katkı sağlamıştır. Sözlerini Abdürrahim Karakoç’un yazdığı “Unutursun Mihriban’ım” ve “Mihriban” türkülerini seslendirdi. Karacaoğlan’ın şiirlerini besteledi.

1998’de Kültür Bakanlığı tarafından verilen Devlet Sanatçısı unvanını alan Eroğlu, müzik çalışmalarına devam etmekte ve Kültür Bakanlığı’nda Halk Kültürleri ve Oyunları konusunda uzman ve araştırmacı olarak görev yapmaktadır. Kendi adını taşıyan müzik okulunda 1982’den bu yana 5.000’den fazla öğrenci eğitim almıştır.1966’da evlendiği eşiyle ikisi kız, biri erkek üç çocuğu vardır.

İlginizi Çekebilir

Hindistan’da 6 hafta sürecek seçim başladı

Tam 6 hafta boyunca oy kullanacaklar. Hindistan’da dünyanın en uzun seçim süreci başladı ülkede 6 …

Sınırsız Hosting