Ana Sayfa / Yaşam / Mustafa Sarıgül DSP Şişli belediye başkan adayı

Mustafa Sarıgül DSP Şişli belediye başkan adayı

DSP’ye katılacak olan Mustafa Sarıgül Şişli belediye Başkan adaylığını yarın yani Çarşamba günü açıklıyor. Mustafa Sarıgül Şişli Belediye başkanlığını yeniden kazanabilir mi diye CHP’liler bile soruyor. CHP’nin skandallarıyla meşhur eski vekillerinden Barış Yarkadaş, CHP’den istifa eden Mustafa Sarıgül ve Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar’ın DSP’ye katılacağını söyledi. Yarkadaş ayrıca “Sarıgül Cuma günü parti rozeti takacak.” diyerek tarih verdi.

Mustafa Sarıgül yeniden Şişli Belediye Başkan adayı olayor DSP’den. CHP’li eski vekil Barış Yarkadaş, katıldığı bir televizyon programında CHP’den istifa eden Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar’ın DSP’ye katılacağını söyledi.

SARIGÜL DSP’NİN ŞİŞLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLUYOR

Habertürk’te yayınlanan Türkiye’nin Nabzı programında konuşan Gazeteci Barış Yarkadaş, bir süre önce CHP’den istifa eden Mustafa Sarıgül’ün yol haritasını açıkladı.

Tarih verdi
Yarkadaş şöyle konuştu:

“Mustafa Sarıgül, çarşamba günü DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ile Ankara’da görüşecek. Sarıgül, cuma günü ise İstanbul İl Başkanlığı’nı ziyaret ederek rozet takacak. Sarıgül böylece DSP’nin Şişli adayı olacak

“İBB adaylığı teklif edilecek”
DSP, İstanbul’da birçok ilçede de aday çıkarma hazırlığı yapıyor. DSP yeniden canlandırılmak isteniyor. Bu bağlamda, CHP eski Milletvekili Mehmet Sevigen’e de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı teklif edilecek.

sarıgül ve chp’den istifa edenler dsp’de buluşuyor

“Acar da DSP’de”
Marmaris’te aday gösterilmeyen CHP’li Ali Acar da yarın DSP’ye katılacak. DSP, yeniden aday yapılmayan Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ve Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza’ya da teklif götürecek.”

İstifa etmişlerdi
Marmaris’in CHP’li Belediye Başkanı Ali Acar, partisi tarafından 31 Mart’taki seçimlerde tekrar aday gösterilmemesi üzerine partisinden istifa etti. Acar, istifasını, partisinin İlçe Başkanlığı önünde yaptığı açıklamayla duyurdu. Acar, kendisi ile birlikte partisinden 1600 üyenin de istifa ettiği söyledi.

İstanbul Şişli’den belediye başkanı adayı olacağını açıklayan Mustafa Sarıgül, CHP’den istifa etti. Sarıgül, yaptığı açıklamada “CHP’den üzülerek istifa ediyorum. Yol haritamı Şişlililer ile belirleyeceğim.” dedi.

Mustafa Sarıgül son dakika. Mustafa Sarıgül, CHP yönetiminin kendisini oyaladığı söyleyerek, CHP’den istifa ettiğini duyurmuştu. Şişli’de seçim çalışmalarına hız veren Mustafa Sarıgül’ün Şişli belediye başkan adaylığı konusunda son dakika gelişmesi yaşandı. Mustafa Sarıgül eski başbakanlardan Bülent Ecevit’in partisi olan DSP’ye mi katılacak? Mustafa Sarıgül Şişli DSP belediye başkan adayı mı olacak?
“Beklemekten ve bekletilmekten yoruldum”
CHP’den istifa ettiğini hatırlatan Mustafa Sarıgül, “İktidar partisi bütün belediyelerde adaylarını açıklayıp hızlı bir çalışma içerisine girerken ana muhalefet seçime 2 ay kala adaylarını hala açıklamadı. Beklemekten ve bekletilmekten yoruldum. Kırgınlığım CHP yönetiminedir, asla CHP’li kardeşlerime değildir. Mektuplarımızı, broşürlerimizi, sevgilerimizi bütün Şişli ile buluşturdunuz. Ben ve 60 bin yol arkadaşım çalışmaktan bıkmadık. Ama beklemekten, belirsizlikten yorulduk. Biz çalışmaktan yorulmayız, çünkü çalışa çalışa kazanacağız” diye konuştu.

Mustafa Sarıgül kimdir?
Mustafa Sarıgül 15 Kasım 1956’da Erzincan’ın İliç ilçesinin Güngören köyünde doğdu. Ailesinin İstanbul’a yerleşmesi sebebiyle öğrenimine burada devam etti. Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden mezun oldu. Eğitimi’nin ardından iş hayatına atılarak Kağıthane Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İETT Genel Müdürlüğü’nde çalışmalarda bulundu. Daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi’ne katılarak siyasete başladı. Bu dönemde partinin gençlik kolu yönetim kurulu sekreterliği, gençlik kolu yönetim kurulu başkanlığı, ilçe başkanlığı ile il başkan yardımcılığı görevlerini yürüttü.

1987 yılında yapılan Türkiye genel seçimlerinde de Sosyal Demokrat Halkçı Parti’den 18. Dönem İstanbul milletvekili seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne girdi. 1999 yerel seçimlerinde de Şişli belediye başkanı oldu. 2002 yılında da DSP’den istifa ederek Yeni Türkiye Partisi’ne katıldı. Fakat YTP’nin siyasi anlamda bir varlık gösterememesi üzerine yeniden Cumhuriyet Halk Partisi’ne geçti. Ancak 24 Mart 2005 tarihinde partinin yüksek disiplin kurulu tarafından kurultayı arbede ve şiddet ortamına çevirdiği gerekçesiyle CHP’den tasfiye edildi.

Kadir Topbaş’a yenildi
2008 senesinde de Demokratik Sol Parti’ye katıldı. 31 Ekim 2013’de düzenlediği bir basın toplantısında da yeniden Cumhuriyet Halk Partisi’ne katıldığını duyurdu. Öte yandan 2014 yerel seçimlerinde de İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olan Sarıgül, Kadir Topbaş’a 7 puan farkla yenilmiştir.

İlginizi Çekebilir

Veysel Öztürk ailesini öldürüp, intihar etti

Ankara Keçiören’de komiser yardımcısı ailesini öldürüp intihar etti. Türkiye intihar ve cinayet haberleri. Yaşam ucuzladı. …

Sınırsız Hosting