Nagehan Alçı gazeteci mi, Ukrayna askeri mi soruluyor. Ukrayna’ya giden Nagehan Alçı’nın gazetecilik yerine askeri üniforma giyerek Ukrayna taraftarı olması basın etiğine ne kadar uyar soruluyor. Nagehan Alçı gazeteci mi yoksa bir yerlerin görevli askeri mi soruluyor. Nagehan Alçı, eski Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko’yla görüşürken çekilmiş bir fotoğrafını sosyal medyada paylaştı. Alçı fotoğrafta Ukrayna bayrağı taşıyan bir askeri üniformayla görünüyor.
Nagehan Alçı Ukrayna askeri üniforması giydi, koluna sarı bez takarak safını belli etti yorumları yapılıyor. Gazeteciler savaş durumlarında tarafsızlıklarıyla bilinirdi ancak Nagehan Alçı’nın üniformalı fotoğrafı, gazeteci mi asker mi sorularına neden oldu.
NAGEHAN ALÇI ASKER Mİ?
Nagehan Alçı, Ukrayna askeri üniformasıyla fotoğraf çektirerek sosyal medyada yayınladı. Alçı fotoğrafın içeriğinin eski Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko’yla bir röportaj olduğunu söyledi.

NAGEHAN ALÇI MİLİS GÜCÜ MÜ?
Alçı’nın kolunda genellikle düzenli orduya dahil olmayan militanların kullandığı sarı kol bandı dikkat çekerken Rusya daha öncesinde bu kol bandının siviller tarafından kullanımının çatışma anında sivil ölümlerine alan açabileceği konusunda uyarmıştı.
Alçı’nın görüştüğü Poroşenko hakkında Ukrayna’da ceza davası sürerken kendisi “vatana ihanetle” suçlanıyordu, ancak Rusya’nın saldırmasıyla hakkındaki dava unutuldu. Poroşenko savaşın çıkmasından beri silahlı militanlarla birlikte sivil yerleşim bölgelerinde Batı basınına poz vererek çeşitli halkla ilişkiler çalışmaları yürütüyor. Geçtiğimiz günlerde eski Cumhurbaşkanı’nın gazetecilere dönük şovu sırasında sivillerin tahliye çalışmalarını aksatması gerginliğe neden olmuştu.
NAGEHAN ALÇI’DAN ÜNİFORMA AÇIKLAMASI
Alçı, ‘tarafsızlık’ eleştirileriyle ilgili olarak da, “Asla tarafsız değilim, Ukrayna halkının yanındayım, gazeteci işgal karşısında tarafsız olmaz” dedi.
Alçı, şunları yazdı:
“Ukrayna Eski Devlet Başkanı Petro Poroşenko ile yaptığım özel röportaj esnasında aşırı soğuktan ötürü giydiğim mont ile ilgili spekülasyonlar yapılıyor. Bu konuda bir açıklama yapma ihtiyacı hissettim…
Poroşenko ile röportajı Kiev sokaklarında,Eski Başkan ve ekibinin karargahı önünde yaptık. Ben de o dondurucu soğukta çok üşüdüm, bunun üzerine Poroşenko’nun Başdanışmanı bana geçici olarak giymem için bu askeri montu getirdi, ben de giydim. Yoksa bu üniforma ile dolaşmıyorum.
Öte yandan ben bu işgal ve istila karşısında asla tarafsız değilim. Tüm kalbimle bir vatan savunması vermekte olan Ukrayna halkının yanındayım. Gazeteci işgal karşısında tarafsız olamaz. Fakat haberlerimi ve röportajlarımı da objektif yaparım, haber yansız, yorum hürdür.
Ukrayna’da yaptığım gazetecilik vesilesiyle bana yine fabrikasyon olduğunu bin kere açıkladığım twitlerle saldıran tüm sitelere ve kişilere de dava açacağım. Yeter artık! En son Ümit Özdağ’ın bana iftira saldırısında yine açıklamıştım. Buyrun o yazıyı okuyun.”