Ana Sayfa / Gündem / NASA’dan rahatlatan meteor açıklaması

NASA’dan rahatlatan meteor açıklaması

Dünyaya çarpıp çarpmayacağı merak konusu olan dev asteroid için NASA son dakika açıklaması yaptı. Dünyaya meteor düşecek söylentilerinin ortaya çıkmasına neden olan NASA açıklamalarına bir yenisi daha eklendi. 15 Nisan tarihinde dünya yörüngesine gireceği söylenen iki göktaşından birisinin küçük çapı dolayısıyla atmosfere girse bile yok olacağı, diğerinin ise girme ihtimalinin bulunmaması nedeniyle zararsız olduğunu ifade eden NASA, 29 Nisan tarihine dikkat çekti. 1998OR2 adlı göktaşının 29 Nisan’da dünyaya 6,2 milyon kilometre yakından geçeceğini sosyal medya hesaplarından açıklayan NASA meteor açıklaması ile endişelenecek bir şey olmadığını vurgulamış oldu. İşte, NASA son dakika meteor açıklaması ve son gelişmeler

Uzay bilimcileri için gizemini koruyan noktalardan biri de asteroidlerdir. Başta NASA olmak üzere uzayla ilgilenen tüm çevreler gökyüzünden gelecek tehlikeye karşı hep uyanık olmak zorunda. Nitekim aylardır 29 Nisan’da dünyaya çok yakından geçeceği belirtilen dev meteor için son dakika rahatlatan açıklamalar gelmeye başladı.Bir süredir dünyaya göktaşı çarpacak iddialarının merkezinde yer alan NASA, yeni açıklamalarla duruma açıklık getiriyor. Son olarak 1 Nisan tarihinde Nijerya’ya düştüğü iddia edilen göktaşı sonrasında da gündemde yer alan NASA, bu kez 29 ve 89 metre genişliğinde iki meteorun dünya yörüngesine gireceğini aktardı. Peki, Meteorların dünyaya çarpma olasılığı var mı? İşte, NASA’nın yaptığı açıklamalar ve detaylı bilgiler

NASA YENİ METEOR AÇIKLAMASI

NASA, dünyaya meteor çarpma olasılığı hakkında bazı bilgiler verdi. 15 Nisan Çarşamba günü iki meteorun dünya yörüngesine gireceğini aktaran ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA, 29 ve 89 metre genişliğindeki bu iki asteroidin yörüngeye giremeden atmosferde kaybolacağını duyurdu. Konuyla ilgili açıklama yapan bir diğer isim Türk Astronomi Derneği Başkanı Prof. Dr. İbrahim Küçük ise 29 Nisan tarihinde 1998OR2 adlı farklı bir asteroidin çarpma olasılığı konusunda ise “Merak edilecek bir şey yok. Yapılan hesaplar gösterdi ki bunun Dünya’ya çarpma olasılığı yok. Sadece yakınından geçecek” ifadesinde bulundu.

NASA, 14 Nisan akşamı yaptığı yeni açıklamada ise 1998OR2’ye vurgu yaptı. NASA, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi;

“29 Nisan’da asteroid 1998 OR2’nin yakın geçişini duydunuz mu? Bu asteroitin Dünya’yı 6,2 milyon km / 3,9 milyon mil ile güvenle geçeceğinden emin olabilirsiniz.”

İşte, NASA ve göktaşı açıklamalarıyla ilgili son gelişmeler…


2020 GH2 ve 2020 FX3 olarak duyurulan iki asteroidi tehlikeli olarak sınıflandıran NASA, iki göktaşının da 15 Nisan tarihinde Dünya’nın yakınından geçeceğini ancak yörüngeyle kesişerek atmosferde kaybolacağını duyurdu.2020 GH2 olarak kodlanan göktaşının 29 metre, 2020 FX3 olarak kodlanan göktaşının ise 89 metre genişliğinin olduğu, 2020 FX3’in atmosferde yanmak için büyük bir çapa sahip olduğu aktarılıyor.

DÜNYA ASTEROİD TEHLİKESİNİ HEP YAŞAYACAK
Söz konusu nesnenin Dünya’ya düşmesi hâlinde bir kasaba büyüklüğündeki alanı yok edebileceği belirtiliyor.
Asteroid kuşağındaki gök cisimleri kümelenme eğilimi gösterir ve bazı bölgelerde bulunmaz. En dikkat çeken asteroidler, ana kümeden ayrılanlar olarak biliniyor. Bunlardan bazıları Dünya’ya çok yaklaşır. Örnek verecek olursak çapı yaklaşık 24,8 kilometre olan Eros, 1931 ve 1975 yıllarında Dünya’ya 24 milyon kilometre uzaklıktan geçti; çapı 1,6 kilometre olan Hermes, 1937’de Dünya’ya 776 bin kilometreye kadar yaklaştı.
2020 GH2 ve 2020 FX3 asteroidleri, karşılaştırmalar sonucunda oldukça küçük görünüyor. 1998OR2 ise yaklaşık olarak 1,8 kilometrelik bir çapa sahip. Bu, Manhattan adası kadar büyük bir alana eşit. İyi haber şu ki bu dev cisim, Dünya’nın 6,2 milyon kilometre uzağından geçecek.

İlginizi Çekebilir

Çökertilen 6 ilde 6 örgüt

Polis 6 ilde 6 çeteyi ve örgütü çökertti. hangi illerde hangi örgüt ve çeteler ile …

Sınırsız Hosting