Ana Sayfa / Ekonomi / NATO: Rusya Ukrayna’yı işgal edecek

NATO: Rusya Ukrayna’yı işgal edecek

NATO, Putin’in Ukrayna’yı ele geçirmek için işgale hazırlandığını tekrarladı. rus askerlerine sınır ötesi operasyon emri verilmesi bu iddiayı doğruluyor. Putin’in saldırı emrini ilerleyen süreçte vereceği ve büyük bir savaşın kaçınılmaz olduğu vurgulanıyor.

Ukrayna, Rusya tarafından işgal edilecek iddiası. Putin’in önce Ukrayna’yı ele geçireceği ardından da Kafkaslar üzerinde yoğunlaşarak eski SSCB toprakları için büyük bir savaş başlatacağına kesin gözüyle bakılıyor. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg yaptığı açıklamada, “Her gösterge, Rusya’nın Ukrayna’ya tam ölçekli bir saldırı planlamaya devam ettiği yönünde” derken, “Rusya’ya geri adım atması için çağrıda bulunmaya devam ediyoruz, saldırmamak için asla geç değildir” ifadelerini kullandı. Stoltenberg, “Gerçek bir topyekün savaş riski var” şeklinde konuştu.
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya-Ukrayna krizi ve Putin’in iki bölgenin bağımsızlığını kabul etmesi üzerine açıklamalarda bulundu.

Stoltenberg, “Ukrayna’ya yardım etmeye devam edeceğiz” derken, “Bölgede 120 gemimiz bekliyor” diye konuştu.

Genel Sekreter, “Rusya güç kullanmayı seçerse büyük bedel ödeyecek” ifadelerini kullanırken, “Rusya zaten Ukrayna’yı 2014’te işgal etti” dedi.

‘RUSYA İŞGAL PLANINDAN VAZGEÇMEDİ’

“Rusya’nın 150 binden daha fazla askeri var” diyen Stoltenberg, Rusya’nın ayrılıkçı yerleşim bölgelerinin bağımsızlığını tanıdığından beri Ukrayna’yı tam ölçekli bir işgal planından vazgeçmediğini söyledi.

Stoltenberg düzenlediği basın toplantısında, “Her gösterge, Rusya’nın Ukrayna’ya tam ölçekli bir saldırı planlamaya devam ettiği yönünde” derken, “Rusya’ya geri adım atması için çağrıda bulunmaya devam ediyoruz, saldırmamak için asla geç değildir” diye konuştu.

Stoltenberg, “Gerçek bir topyekün savaş riski var” şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

Zorlu binasına silahlı saldırı

Zorlu Holding’e silahlı saldırı. İstanbul’da holding binası kurşunlandı. Şişli’de bulunan Zorlu Holding binasına silahla ateş …

Sınırsız Hosting