Ana Sayfa / Ekonomi / Naturelgaz kime ait, merkezi

Naturelgaz kime ait, merkezi

Naturelgaz kime ait, kimin yirketi ve sektördeki payı, bulunduğu alanlar Naturelgaz ne zaman nerede ve kim tarafından kuruldu, ortaklık yapısı, Naturelgaz yönetim Kurulu Başkanı kim ve merkezi nerede soruları. 

Naturelgaz kime ait, sahibi kim ve Naturelgaz ne zaman nerede kim tarafından kuruldu bilgisi. Naturelgaz ile ilgili tüm merak edilenler. Naturelgaz kimin, sahibi kimdir, kim tarafından ne zaman, nerede kuruldu soruları

Naturelgaz’ın resmi belgelerdeki adı Naturelgaz Sanayi ve Ticaret A.Ş’dir. Yani bir anonim şirkettir.

Şirketin faaliyet alanı ise LNG/CNG dökme gaz satışıdır.

Şirket, Dökme Satış ve Oto CNG’ye 2015 yılı itibarıyla EPDK’dan aldığı lisans doğrultusunda LNG satışını da eklemiştir.

Şirket bu alanda önemli aktörler arasında yer alıyor.

Şirket en son doğalgaz ikmali işine de girdi. Doğalgaz boru hattı ile sektöre giren şirket bu alanda iddialı görünüyor.

Şirketin çatı kuruluşu ise Global Yatırım Holding’dir.

Global Yatırım Holding ise Çalık Grubu ve Goldenberg ailelerinin yarı yarıya ortak kurdukları bir kuruluştur.

Holdin 2004 yılında kuruldu.

Naturelgaz, Socar Türkiye LNG Satış A.Ş. (“Socar LNG”) ve Socar LNG’nin %100 hissedarı Naturel Doğal Gaz Yatırımları A.Ş.’nin (“Naturel Doğal Gaz”) malvarlığını tüm aktif ve pasifleri ile birlikte devralmak sureti ile Socar LNG ve Naturel Doğal Gaz ile Şirket bünyesinde 23 Aralık 2020 tarihinde birleşti.

Bu birleşme ile birlikte Naturelgaz, bünyesine 2 adet yeni Endüstriyel CNG dolum tesisi ile 6 adet Oto CNG istasyonu daha katmış olup, stratejik hedefleri doğrultusunda LNG alanında daha aktif olarak faaliyet göstermeye başlamış oldu.

NATURELGAZ YATIRIMLARI NELERDİR?
Naturelgaz’ın yatırımları şu şekilde; “Taşımalı doğal gaz sektörünün lideri Naturelgaz, 13 endüstriyel dolum tesisi ve özellikle şehirlerarası yük taşımacılığı ve şehir içi yolcu taşıması yapan otobüs, kamyon gibi ağır vasıtalara hizmet veren 9 Oto CNG istasyonu ve bu altyapıyı destekleyen 56.650 adet CNG silindir, 341 adet CNG tankeri, 22 araçlık çekici filosu ve 67 adet endüstriyel CNG kompresörü ile Türkiye’deki en yüksek CNG dolum kapasiteli tesis ve oto CNG istasyonu ağına sahip bulunmaktadır. Buna ek olarak, Socar LNG A.Ş.’nin şirket bünyesine katılması sonrası Naturelgaz 6 LNG kara tankeri, 44 adet LNG stok tankı ve 94 adet buharlaştırıcı ile müşterilerine LNG de tedarik ederek, taşımalı doğal gaz sektöründeki ürün gamını tamamlamıştır.

Hem tesis ve istasyon altyapısı, hem de dökme gaz satış hacmi bakımından Avrupa’nın önde gelen taşımalı doğalgaz şirketlerinden birisi olan Naturelgaz, 2020 yılında 173,4 milyon metreküp doğalgaz dağıtımı gerçekleştirerek yüzde 25 pazar payıyla lider konumunu güçlendirmiştir. Şirket, orta vadeli büyüme planları kapsamında, altyapısı gelişmemiş, ancak özellikle elektrik üretimi ve sanayi için taşımalı doğalgaz ihtiyacı bulunan Sahra Altı Afrika ülkelerine faaliyet alanını genişletmeyi öngörmektedir.”

Naturelgaz yönetimi: AYŞEGÜL BENSEL Yönetim Kurulu Başkanı

SERDAR KIRMAZ Yönetim Kurulu Başkan Vekili

NATURELGAZ KURUMSAL BİLGİSİ

2004 yılında Çalık Grubu ve Goldenberg ailesinin %50-%50 ortaklığı ile kurulan Naturelgaz Sanayi ve Ticaret A.Ş., Global Yatırım Holding’in iştiraki olarak taşımalı doğal gaz sektöründe (CNG: Sıkıştırılmış Doğal Gaz / LNG: Sıvılaştırılmış Doğal Gaz) faaliyet göstermektedir.

Dökme (Endüstriyel) CNG ve LNG alanında, Naturelgaz, kimya, metal, gıda, madencilik, inşaat malzemeleri üretimi gibi farklı sektörlerde faaliyet gösteren fabrikalar, enerji üretim tesisleri, oteller, asfalt üretim tesisleri ve ısıtma amaçlı kullanım yapan kamu kurumları gibi müşterilerine doğal gaz tedarik etmektedir.

Oto CNG alanında ise Türkiye genelindeki Oto CNG istasyonları ile CNG kullanan araçlara yakıt tedarik etmekle beraber, dizel çekici ve kamyonların CNG’ye dönüşümü için müşterilerine özel projeler geliştirmektedir.

Naturelgaz, taşımalı doğal gaz sistemini, ekonomik ve coğrafi sebepler ile doğal gazın ulaşamadığı ilçe ve beldelere doğal gaz tedarik etmek üzere de kullanmaktadır. Doğal gazın kullanılacağı ilçe ve beldelerin CNG dolum tesislerine mesafesi, yol şartları ve kullanım miktarlarına bağlı olmak üzere Şehir Gazı operasyonu CNG veya LNG ile yapılmaktadır.

Naturelgaz, ayrıca doğal gaz rezervi bulunan ancak ekonomik veya coğrafi olarak boru hatlarının bağlanmasının mümkün olmadığı doğal gaz kuyularında CNG sistemi vasıtası ile gazın iletim sistemine taşınması operasyonlarını yürütmektedir.

Naturelgaz, Socar Türkiye LNG Satış A.Ş. (“Socar LNG”) ve  Socar LNG’nin %100 hissedarı Naturel Doğal Gaz Yatırımları A.Ş.’nin (“Naturel Doğal Gaz”) malvarlığını tüm aktif ve pasifleri ile birlikte devralmak sureti ile Socar LNG ve Naturel Doğal Gaz ile Şirket bünyesinde 23 Aralık 2020 tarihinde birleşmiştir. Bu birleşme ile birlikte Naturelgaz, bünyesine 2 adet yeni Endüstriyel CNG dolum tesisi ile 6 adet Oto CNG istasyonu daha katmış olup, stratejik hedefleri doğrultusunda LNG alanında daha aktif olarak faaliyet göstermeye başlamıştır.

Naturelgaz, güçlü tesis, istasyon ve ekipman altyapısına sahip olup, iş sağlığı ve güvenliği önceliği ile müşterilerine 7/24 kesintisiz hizmet sağlamaktadır.

İlginizi Çekebilir

Köprü ve otoyollara zam

Otoyol ve köprü zamlandı. Yeni köprü ve otoyol zamları tarife. Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine …

Sınırsız Hosting