Ana Sayfa / Gündem / Netanyahu İran’a saldırmak istiyor

Netanyahu İran’a saldırmak istiyor

İsrail başbakanı Netanyahu hemen İran’a saldırılması için hazırlık yapıyor. ABD’ni de olası bir İran saldırısı için bölgelerdeki üslerini harekete geçirdiği öne sürülüyor. İsrail hem Gazze’iy tamamen ele geçirmek hem de bölgede Lübnan e İran’a ani bir operasyonla yok etmek istiyor. İsrailliler ise bu savaşın kazananı olmayacağını öne sürüyor.  Hamas’ın İsrail’e karşı gerçekleştirdiği son yılların en büyük saldırısında en az 300 kişi hayatını kaybetti. İsrailli yetkililer 2000’e yakın kişinin de yaralandığını açıkladı. İsrail’in Gazze’ye yönelik misilleme saldırılarında da 300’den fazla kişi öldü. İsrail ordusu, bölgede tüm kontrolünü sağlamaya çalışıyor.

Netanyahu, tarihi geçmek için İran ile son bir savaşa girmek istediğini açıkça ortaya koydu. Hamas saldırısı sonrası ABD ve İsrail yönetimi hemen İran’a gerekirse nükleer de dahil olmak üzere tüm silahlarla saldırılması için dünyya kamuoyunu yanıltmaya çalışıyor yorumları var. İsrailli yetkililer, Hamas hedeflerine saldırıların devam edeceğini ve Gazze sınırı yakınındaki kasabaların boşaltılacağını bildirdi. İsrail ordusu 400’den fazla Filistinli militanın öldürüldüğünü açıkladı.

Hamas militanları, Cumartesi erken saatlerde binlerce roketin atıldığı saldırılar esnasında Gazze’den İsrail’e geçti, çok sayıda asker ve sivili esir aldı.

İsrail’in ABD Büyükelçiliği’nin X’teki paylaşımında rehin sayısı 100 olarak verildi. Ancak bu sayı resmi kanallardan doğrulanmadı. “Aksa Tufanı” ismi verilen Hamas operasyonu sonrası İsrail ordusu “savaş durumu alarmı” ilan etti ve Gazze Şeridi’de saldırılar düzenledi. Gazzeli yetkililere göre, bu saldırılarda aralarında çocukların da olduğu 313 kişi öldü, 2000’e yakın kişi de yaralandı.

Hamas’ın askeri kanadı Kassam Tugayları, dün sabah İsrail’e “Aksa Tufanı” isimli kapsamlı operasyon başlattığını açıkladı. Gazze’den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, silahlı gruplar bölgedeki yerleşim yerlerine girdi. İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi’ne saldırı başlattığını duyurdu.

İsrail sabaha kadar Gazze'yi bombaladı! Can kayıpları artıyor, açıklamaların rengi artık daha sert

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze’ye saldırılarında 232 kişinin hayatını kaybettiğini, 1697 kişinin de yaralandığını açıkladı. İsrail basınında da Hamas’ın silahlı kanadının başlattığı saldırılarda şu ana kadar 350 İsraillinin öldüğü, ülke genelinde yaralı sayısının 1590’a yükseldiği duyurdu.

İsrail sabaha kadar Gazze'yi bombaladı! Can kayıpları artıyor, açıklamaların rengi artık daha sert

Operasyonun ardından İsrail’den misilleme gecikmedi. Gazze’deki bazı hedefler vurulurken, “savaşa hazırlık durumu” ilan edildi. İsrail ordusundan yapılan açıklamada “Hamas saldırıların sonucuna katlanacak” ifadesi de kullanıldı. İsrail Savunma Kuvvetleri, Hamas’ın operasyonuna karşılık ‘Demirden Kılıçlar’ operasyonu başlattı. Ülkede OHAL ilan edilirken okullar da tatil edildi.

İsrail sabaha kadar Gazze'yi bombaladı! Can kayıpları artıyor, açıklamaların rengi artık daha sert

İsrail, bomba yağdırdığı Gazze’ye akaryakıt ve mal girişini durdurma kararı aldı. Yediot Ahronot gazetesinin Başbakan Binyamin Netanyahu’nun ofisinden yapılan açıklamaya dayandırdığı haberde, İsrail Güvenlik Kabinesinin düzenlediği toplantıda bir dizi karar alındığı belirtildi. Karar kapsamında Gazze’ye yakıt ve mal girişinin yasaklandığı kaydedildi.

İsrail sabaha kadar Gazze'yi bombaladı! Can kayıpları artıyor, açıklamaların rengi artık daha sert

İsrail, Gazze’ye yönelik saldırılarını gece de sürdürdü. İsrail savaş uçakları Gazze kentinin batısında Filistinli gruplara ait askeri bir nokta ile Beyt Hanun beldesi ve Gazze’nin güney ve orta kesiminde ev ve kamu kurumlarına ait binaları bombaladı. Hedef alınan noktalar arasında Hamas’ın Gazze’deki yetkilisi Yahya es-Sinvar’ın En-Nasr semtindeki ofisi, Filistin Stadyumu, Gazze’deki “İslam Milli Bankası” ve “Üretim Bankası” binaları yer aldı. İsrail Deniz Kuvvetlerine bağlı güçler de Gazze sahillerine yakın bazı yerleri yoğun şekilde bombaladı. Sağlık kaynakları ise Beyt Hanun’da bir eve düzenlenen saldırıda ölen ve yaralananlar olduğunu açıkladı ancak sayı vermedi. Açıklamada ayrıca, Hamas’ın İsrail’e yönelik operasyonda kullandığı 3 karargahının hedef alındığı kaydedildi.

İsrail savaş uçakları, abluka altındaki Gazze Şeridi’nin farklı bölgelerini sabaha kadar bombalarken; İsrail Başbakanı Netanyahu, Gazze Şeridi sakinlerine seslenerek “Gazze sakinleri şimdi orayı terk edin çünkü her yerde tüm askeri gücümüzle harekete geçeceğiz.” ifadelerini kullandı. Sözlerini sürdüren Netanyahu, “Bu kara günün intikamını en acı şekilde çıkartacağız. Hamas’ı hiç vurmadığımız şekilde vuracağız. Hamas’ın toplandığı, gizlendiği her yeri sakat bırakıp enkaza dönüştüreceğiz” ifadelerini kullandı.

İsrail sabaha kadar Gazze'yi bombaladı! Can kayıpları artıyor, açıklamaların rengi artık daha sert

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde ise El-Aksa Televizyonu’na yaptığı açıklamada “Mescid-i Aksa’yı ve Filistinli esirleri savunmak amacıyla başlatılan “Aksa Tufanı” operasyonunun devam ettiğini söyledi. Ubeyde, onlarca İsraillinin esir alındığını ve “İsrailli esirlerin sayısının Netanyahu’nun düşündüğünden kat kat fazla olduğunu” öne sürdü.

İsrail sabaha kadar Gazze'yi bombaladı! Can kayıpları artıyor, açıklamaların rengi artık daha sert

İlginizi Çekebilir

Ergin Ataman’a Siyonist tehdidi

Siyonist İsrailliler Ergin Ataman’ı tehdit etti. ergin Ataman. siyonistlerin hedefinde. THY Euroleague’de Yunanistan ekibi Panathinaikos …

Sınırsız Hosting