Ana Sayfa / Ekonomi / Notersiz ilçe kalmadı

Notersiz ilçe kalmadı

Noter olmayan il ve ilçe kalmadı Türkiye’de. son noter kurulan tüm ilçelerin isimleri ve illeri. En çok noter bulunan il ve ilçeler. noter nedir, ne yapar, noter nasıl olunur bilgisi. Noterlerin 2022 mesai saatleri, açılış kapanış saatleri. nöbetçi noter ilçelerde var mı bilgisi. noterde yapılabilen tüm işlemler ve noterde işlem yaptırırken istenen bilgiler ve fotoğraf sayısı. Noterlikle ilgili tüm merak edilenler.

noter olmayan ilçe kalmadı Türkiye’de 81 ilin tüm ilçelerinde artık noter var. Peki noter nedir, noter nasıl olunur, noter nasıl para kazanır, noterde neler yapılabiliyor ve noterlerin mesai çalışma saatleri ile noterlerin açılış kapanış zamanları ve noter ve noterlikle ilgili bilinmesi gereken tüm bilgilerin derlendiği haber.

Türkiye genelinde noterlik bulunmayan 78 ilçede daha noterlik kuruldu. Böylece ülke genelinde noterlik bulunmayan ilçe kalmadı.
vatandaşların tüm hizmetlere kolay ve hızlıca ulaşması amacıyla Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın imzasıyla noter bulunmayan 45 il merkezine bağlı 78 ilçede noterlik ihdas edildi. Böylece Türkiye’de noter bulunmayan ilçe kalmadı.

Yeni kurulan noterliklerle vatandaşlar başka bir ilçeye gitme zorunluluğu olmadan bulundukları ilçede, noterlik hizmetlerinden zahmetsizce faydalanabilecek.

İlk kez noterlik kurulan ilçeler
Hizmetlere erişimin güçlendirilmesi amacıyla ilk kez noterlik kurulan ilçeler şöyle:

“Ağın, Ağlı, Ahırlı, Akkışla, Alacakaya, Arıcak, Asarcık, Atkaracalar, Aydıntepe, Bahşılı, Balışeyh, Başçiftlik, Bayramören, Çamlıhemşin, Çanakçı, Çelebi, Damal, Derbent, Derebucak, Derepazarı, Dernekpazarı, Dikmen, Doğankent, Doğanşar, Doğanyol, Doğanyurt, Dumlupınar, Ekinözü, Elbeyli, Evciler, Evren, Gönen, Güce, Güçlükonak, Gülova, Gümüşova, Halkapınar, Hamamözü, Han, Hasanbeyli, Hasankeyf, Hayrat, Hemşin, İbradı, İnhisar, Kabadüz, Kale, Karakoyunlu, Karkamış, Kızılören, Kofçaz, Korgun, Köprübaşı, Köprüköy, Kumlu, Laçin, Murgul, Musabeyli, Nurhak, Oğuzlar, Ovacık, Özvatan, Pazaryolu, Polateli, Samsat, Sivrice, Sumbas, Süloğlu, Şenpazar, Termal, Tillo, Tuzlukçu, Yakakent, Yalıhüyük, Yayladere, Yedisu, Yenişarbademli, Yeşilli.”

Bu yıl ihdas edilen noter sayısı 89’a ulaştı
Ayrıca bakanlık tarafından bu yıl yapılan ihdas çalışmalarıyla Alanya’da 1, Beyoğlu’nda 4, Büyükçekmece’de 4 ve Kadıköy’de 2 olmak üzere toplam 11 birinci sınıf noterlik kuruldu. Böylece, bu yıl ihdas edilen noter sayısı 89’a ulaştı.

Nüfus, iş yoğunluğu, ticaret ve çalışma hayatının artış gösterdiği yerlerde oluşan ihtiyaçlar doğrultusunda, vatandaşın noterlik hizmetlerine sıra beklemeden, yerinde ve kolayca ulaşabilmeleri sağlandı.

Noterlik sayısı 2 bin 339’a ulaştı
Adalet Bakanlığınca bu yıl yapılan 89 noterliğin ihdasıyla ülke genelinde 2002’de 1231 olan noterlik sayısı 2 bin 339’a ulaştı. Aynı zaman dilimi içinde artış oranı yüzde 90 oldu.

NOTER MESAİ SATATLERİ VE NOTER YAPILAN İŞLER İLEMLER
Noter çalışma saatleri her gün binlerce kişi tarafından araştırılıyor. Birçok konu için noterlere başvurulurken işlem yaptıracak olan vatandaşlar noterlerin kaçta açılıp kaçta kapandığını öğrenmek adında “Noterler kaça kadar açık, sabah saat kaçta mesaiye başlıyor?” sorularına cevap arıyor. İşte konuya dair bilgiler…

2022 NOTER ÇALIŞMA SAATLERİ

Noterlik dairesinde günlük çalışma, o yerdeki diğer resmi dairelerle birlikte başlar. Noter, günlük çalışma süreleri dışında iş kabul edemez.

Noterler hafta içi her gün mesaiye 09:00’da başlar ve öğle tatili olan 12:00’a veya 12:30’a kadar (Noterlerde iş yoğunluğuna göre öğle arası 12:00-13:00 arası veya 12:30-13:30 arasında değişiklik gösterebilir) çalışmaya devam eder.

Öğleden sonra 13:00’da veya 13:30’da tekrar mesaiye başlayan noterler akşam kapanış saati olan 17:00’a kadar çalışmaya devam ederler.

NOTERLERİN GENEL VE ÖZEL OLARAK YAPACAKLARI İŞLEMLER:

Noterler ilgililerin istekleri üzerine hukuki işlemleri kanunlar ve yönetmeliklerde gösterilen şekil ve surette yapmak zorundadırlar.

Maldivler su üstü villa rakipsiz her şey dahil sabit tl
Club Med, 70 yıllık deneyim, 70 farklı seçenek
Peugeot SUV 3008 şimdi %0,99 faiz fırsatıyla
Peugeot
by Taboola
Noterlerin görevlerine giren işler mahiyetleri itibariyle genel ve özel işler olarak iki gruba ayrılır.

a) Genel olarak yapılacak işler:

Evlenme sözleşmesi,

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi,

Zilyetlik devri sözleşmesi,

Miras taksimi G. menkul, hibe vaadi sözleşmesi,

Şirket sözleşmesi,

İrtifak hakkı vaadi ve ortak mülkün idaresi sözleşmesi,

Medeni Kanunun 748. maddesine müstenit sükna hakkı sözleşmesi,

Kaydı hayat ile irat bağlanması sözleşmesi (Borçlar Kanunu 507),

Ölünceye kadar bakma sözleşmesi, (Borçlar Kanunu 511),

Mülkiyeti muhafaza kaydı ile satış sözleşmesi,

Kira sözleşmesi,

Menkul mallarda hibe sözleşmesi,

Taksim ve ifraz sözleşmesi,

Evlat edinme sözleşmesi,

Temlik,

Taahhütname,

Kefaletname,

Vasiyetname,

Vakıf senedi,

Aile vakfı senedi,

Tanıma senedi,

Muvafakatname,

Sulhname,

Yeddiemin senedi,

Rehin senedi,

Borç senedi,

Fesihname,

İbraname,

Beyanname,

Şahadetname,

Piyango – Kur’a ve toplantı tutanağı,

Emanetleri saklama tutanağı,

İfade tutanağı,

Tespit tutanağı,

Vekaletname,

Defter onaylanması,

Çevirme,

Örnek çıkartma,

İmza sirküleri,

Protesto işleri,

İhbar – ihtarname işleri ve tebliği,

Tescil,

Kanunlarında noterler tarafından düzenlenmesi veya onaylanması öngörülen diğer işler.

b) Özel olarak yapılacak işler:

Tespit işleri,

Emanet işleri, (emanet kabul ve saklama)

Vasiyetname ve ölüme bağlı tasarruflarla ilgili işler,

İlginizi Çekebilir

Erikli ve Pınar Su’ya büyük ceza

Pınar su ve Erikli 26 milyon lira ceza ödeyecek. Rekabet Kurulu’nun Erikli ve Pınar Su …

Sınırsız Hosting