Ana Sayfa / Kime Ait / Ocak 2021 ihracat rekoru kırıldı

Ocak 2021 ihracat rekoru kırıldı

2021 Ocak ayı ihracat rakamı 15 milyar 48 milyon dolara olarak gerçekleşti ve bir rekor kırıldı. ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Ocak’ta ihracat rekoru kırıldığını açıkladı. Ticaret Bakanı Pekcan, “Ocakta ihracatımız geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,5 artışla 15 milyar 48 milyon dolar oldu. Bu tüm zamanların en yüksek ocak ihracatı.” dedi.

Türkiye 2021 Ocak ayı ihracat rakamları açıklandı ve en iyi ocak ayı performansı olarak tarihe geçti. Türkiye Ocak 2021’de 15 milyar 48 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Ticaret Bakanı Pekcan, “Ocakta ihracatımız geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,5 artışla 15 milyar 48 milyon dolar oldu. Bu tüm zamanların en yüksek ocak ihracatı.” dedi.Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan: Ocak ayında ihracatımız, geçen yılın aynı ayına göre, 2 iş günü eksik olmasına rağmen yüzde 2,5 artışla, 15 milyar 48 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir. Bu rakam tüm zamanların en yüksek ocak ayı ihracat rakamıdır.

DOLAR ERİYOR SON DOLAR RAKAMLARI

İhracat artarken dolar düşüyor.Dolar/TL TCMB Başkanı Naci Ağbal’ın sıkı para politikasının uzun süre devam etmesi gerektiği ve faiz indirimi için erken olduğu mesajını vermesinin etkisiyle geçen hafta 200 günlük hareketli ortalamasının altına indi. Dün ise önemli bir teknik seviye olarak görülen 7.24’ün altına inerek yüzde 2’nin üzerinde değer kazandı.

DOLAR NEREYE KADAR DÜŞER

Dolar/TL dün Türkiye piyasası kapandıktan sonraki dar hacimli işlemlerde 7.1591’e kadar gerileyerek 7 Ağustos’tan bu yana en düşük seviyeyi gördü.

Küresel piyasalara bakıldığında Asya borsaları destek paketleri ve küresel ekonomik toparlanmaya yönelik artan iyimserliğin etkisiyle kazanımlarını bugün artırdı.

Geçen hafta küresel riskten kaçışla birlikte dört seans art arda gerileyen Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi art arda ikinci günkü kazanımlarında yüzde 1.25 yükseldi.

İnternet üzerinden toplanarak geçen hafta ABD, Avrupa, Asya’da hisse piyasalarında düşüşe yol açan küçük yatırımcıların hedefinde bu hafta gümüşün olduğu görülüyor.

İlginizi Çekebilir

İstanbul’da ulaşıma kısıtlama 1 Mayıs

1 Mayıs İstanbul ulaşıma kısıtlama ve kapanacak güzergahlar. İstanbul 1 Mayıs gösterileri ve taksim yasağı. …

Sınırsız Hosting