Ana Sayfa / Kime Ait / OGS depozito ödemeleri

OGS depozito ödemeleri

OGS depozito ödemeleri başladı mı nereden alınacak. OGS içindeki bakiye ve depozito geri ödemeleri nasıl yapılacak OGS sahipleri ne yapmalı bilgisi. Otoyol ve köprü geçişlerinin hepsi artık hızlı geçiş sistemi HGS üzerinden yapılacak. Ancak Otomatik Geçiş Sistemi yani OGS’si olan pek çok vatandaş içindeki bakiyeden ziyade ödediği kullanım bedelini düşünüyor. Ulaştırma Bakanlığı OGS’lerin akıbetiyle ilgili çalışma başlattı.

OGS depozito ödemeleri ne zaman ve OGS içindeki bakiye geri ödenecek mi, OGS depozito ve bakiye nasıl geri alınır merak ediliyor. Tüm geçişlerde Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) geçerli oldu. Otomatik Geçiş Sisteminin (OGS) bedelleri için formül aranmaya başlandı.

Otoyol ve köprü geçişlerinde OGS kaldırıldı. Uygulama 31 Mart’ta başlayacak. 1.2 milyon OGS kullanıcısıysa cihaza yıllar önce ödedikleri bedelin akıbetini merak ediyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı OGS hesaplarıyla ilgili çalışma başlattı. Bir kaç gün içinde izlenecek yol haritasıyla ilgili açıklama yapmaları bekleniyor.

OGS’DE 2 PLAN

Karayolları Genel Müdürlüğü üzerinden yürütülen sistemin cihaz bedeli ile ilgili iki plan var. İlki OGS cihazının parasını kullanıcıya geri vermek. Diğeri ise cihazın bedelini kullanıcıların HGS hesaplarına yatırmak.

OGS PARALARI GERİ ALINABİLİR

1999’da başlayan OGS sistemi ilk çıktığında 40 dolar bedelle bankalar tarafından satılıyordu. Cihazı satan bankaların yasal olarak sorumluluğu beş yıl. Yani beş yıldan az bir zaman önce OGS almış olanlar ürünü geri iade edip parasını isteyebilir. Ya da doğrudan tüketici hakem heyetlerine başvurarak, OGS cihazıyla HGS etiketi arasındaki farkın iadesini isteyebilirler.

İlginizi Çekebilir

Türk’e Avrupa’ya vize yok

Almanya Türklere vizeyi durdurdu. AB ülkelerine gitmek isteyen Türk vatandaşlarına vizeler durdu. Avrupa ülkelerinden Schengen …

Sınırsız Hosting