Ana Sayfa / Kime Ait / Oğuz Alper Öktem neci kim ve nereli

Oğuz Alper Öktem neci kim ve nereli

Oğuz Alper Öktem aslen nereli neci ve kim? Martı kime ait ve olay ne soruları. Martı kurucusu Öktem, İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Aksu ‘TAG’ uygulamasına karşı çıkan Eyüp Aksu’nun kendisini daha önce tehdit ettiğini söyledi. Öktem, “Bu olaydan sonra hele bu işin çözümü için bırak kariyerimi kellemi ortaya koydum, hodri meydan”

Oğuz Alper Öktem aslen nereli, yaşı, eğitimi. Oğuz Alper Öktem ve ailesi tehdit mi edildi. Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu illegal yollara mı başvurdu iddialar ne ki ne diyor. Martı kurucusu Öktem, İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Aksu ‘TAG’ uygulamasına karşı çıkan Eyüp Aksu’nun kendisini daha önce tehdit ettiğini söyledi. Öktem, “Bu olaydan sonra hele bu işin çözümü için bırak kariyerimi kellemi ortaya koydum, hodri meydan”

Elektrikli scooter şirketi Martı, geçtiğimiz aylarda kullanıcılarının aracındaki boş koltukları aynı yöne gitmekte oldukları kişilerle paylaşabilmesine imkan kılan “TAG – Tek Araçla Gidelim” platformunu duyurmuştu.

YASAL İŞLEM BAŞLATTILAR

Ancak uygulamayı “korsanlık” olarak niteleyen İstanbul Taksiciler Esnaf Odası, Martı uygulaması hakkında yasal işlemler başlattı. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası’nın (İTEO) başkanı Eyüp Aksu da Facebook hesabından da aynı cümleleri kullanarak yargıya gittiklerini söyledi.

TEHDİT EDİLDİĞİNİ İDDİA ETTİ

Gelişmelerin ardından Martı Kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Oğuz Alper Öktem, bu ay içinde açtığı Twitter hesabından bir video yayınlayarak Aksu’nun kendisini ve ailesini tehdit ettiğini iddia etti.

OFİSİME İKİ TANE ADAMINI GÖNDERDİN

Paylaştığı videoda Öktem, şunları söyledi;

“Bu söyleyeceklerim ne taksi plakası sahiplerine ne de taksi emekçilerine. Doğrudan İTEO başkanı Eyüp Aksu’ya. Sen beni tehdit edebilirsin. Geçen sene Libadiye’deki ofisime iki tane adamını gönderdin. Ki o şirket Türkiye’nin gururu bir teknoloji devi. Türkiye’ye milyonlarca dolar yatırım getiriyor. New York borsasına açılan ilk şirket olacak, Türk bayrağını orada dalgalandıracak.

“SEN KİMSENİN AİLESİNİ TEHDİT EDEMEZSİN”

Hadi bunu da yaptın ama sen kimsenin ailesini tehdit edemezsin. O kırmızı çizgiyi geçemezsin. İstanbul sizin yüzünüzden mağdur. İnsanlar taksi bulamadığı için karısını doğum için hastaneye götüremiyor. Çocuklar taksi bulamadığı için ÖSS’yi kaçırıyorlar. Biz senin yarattığın bu hastalıklı sisteme çare olsun diye çevreci, kanuni, ekonomik, trafiği çözen bir şey yaratıyoruz. İnsanlar hatır taşımacılığı yapabilsinler diye bir teknolojik altyapı kuruyoruz, buna da taş koyuyorsun.

“SANA KALSA İNSANLAR EŞİ DOSTUYLA ARABAYA BİNMESİN”

Sana kalsa insanlar eşleriyle dostlarıyla da arabaya binmesinler. Bu carpool denen olay yıllardır yurtdışında var hatta ABD’de sol şeritten arabada tek kişi gidemezsin. Arabanda iki üç kişi varken sol şerite geçebilirsin.

“SEN ADALETİN ÜSTÜNDE DEĞİLSİN”

Bir de Twitter’dan veya kulağıma geliyor, ‘Adliyedeki savcılar istediğimizi yaparlar, istediğimiz kararı aldırırız’ gibi imalarlar insanları, savcıları, hakimleri töhmet altında bırakıyorsun. Sen adaletin üstünde değilsin, bunu yapma.

“KELLEMİ ORTAYA KOYDUM, HODRİ MEYDAN”

Taksi emekçisi kardeşim, günde 12 saat haftada yedi gün trafikte direksiyon sallıyorsun. Hiçbir sosyal güvencen ve mesain yok. Asgari ücret kazanmak için kendini paralıyorsun. Bu sistem adaletsiz bir sistem. Bu sistemi kuranların kimin olduğunu iyi bil. Emeği senden ama ekmeği başkası yiyor. Senin arkanda asıl ben varım. Bu olaydan sonra hele bu işin çözümü için bırak kariyerimi kellemi ortaya koydum, hodri meydan.”

OĞUZ ALPER ÖKTEM NERELİ

Martı’nın kurucusu kim? Sorusu, birçok kişi tarafından merak ediliyor. Elektrikli araçların yaygınlaşması konusunda adım atan Martı’nın kurucusu kim? Bu haberimizde kullanıcılar tarafından merak edilen Oğuz Alper Öktem kimdir? Sorusunu yanıtlayacağız. Son günlerde oldukça sık duyulan isimlerden bir tanesi olan Oğuz Alper Öktem hayatı ve biyografisi de merak edilenler arasında yer alıyor. Peki, Martı’nın kurucusu kim? Oğuz Alper Öktem kimdir? Oğuz Alper Öktem hayatı ve biyografisi!

MARTI’NIN KURUCUSU KİM?
Martı’nın kurucu ortağı ve CEO Oğuz Alper Öktem’dir. Katıldığı röportajlar ve programlar ile birlikte birçok kişi tarafından tanınmaktadır. Katıldığı programlarda daha yaşanılabilir bir dünya için çalıştıklarını söyleyen Oğuz Alper Öktem, 2018 yılında elektrikli scooter uygulaması Martı’yı kurdu.

OĞUZ ALPER ÖKTEM KİMDİR?
Oğuz Alper Öktem, 10 Ocak 1991 yılında Kocaeli’de doğmuştur. 2005 yılında başladığı Vehbi Koç Vakfı Koç Özel Lisesi’ni 2009 yılında mezun olduktan sonra Chicago Üniversitesi’nde Ekonomi bölümünde lisans öğrenimine başlamış ve 2012 yılında eğitimini onur derecesiyle 3 yılda tamamlamıştır. Ardından London School of Economics’te yüksek lisansına başlamış ve 2014 yılında mezun olmuştur. Yüksek lisans eğitimi için Londra’da bulunduğu süreçte LSE Turkish Society’de başkan olarak görev yapmıştır.

Oğuz Alper Öktem, öğrenim hayatını tamamladıktan sonra Deutsche Bank’ın Londra’da bulunan ofisinde nükleer enerji şirketleri üzerine çalışmalarda bulunmuştur. İstanbul’a dönmesinin ardından BluTV Şirketi’nde Chief Operating Officer olarak çalışmıştır. İstanbul’da bulunduğu süreç boyunca Kolektif House’un yatırımcıları arasında yer almıştır. Kasım 2018 yılında kız kardeşi Seher Sena Öktem ile birlikte mikromobilite sektöründe Martı Teknoloji şirketini kurmuştur. 2019 Webrazzi ödüllerinde yılın girişimcisi seçilmiştir. MediaCat dergisinin her yıl düzenlediği En Yaratıcı 50 listesinde “Şehir İçi Ulaşımına Yeni Bir Soluk Getiren Girişimci” olarak 2020 listesinde yerini almıştır. Webrazzi tarafından 2020 yılı için düzenlenen “En Yaratıcı 50” yarışmasının kazananı olmuştur.

İlginizi Çekebilir

GPT-4o özellikleri kurulumu

OpenAl yeni yapay zekası ücretsiz. GPT-4o nasıl kurulur, özellikleri ve teknik bilgileri. Yapay zeka sohbet …

Sınırsız Hosting