Ana Sayfa / Manşet / Okullar 21 Eylül’de yüzyüze eğitime başlayacak

Okullar 21 Eylül’de yüzyüze eğitime başlayacak

Okullar 31 Ağustos uzaktan eğitim ile açılıyor 21 Eylül’de ise yüzyüze eğitim başlıyor, Sağlık Bakanı Koca, “Bilim Kurulu’nun gündeminde öne çıkan, önümüzdeki dönemde eğitim ve öğretim süreçlerinin hangi şartlarla yürütüleceği konusuydu. Bu konudaki öneri, yüz yüze eğitimin, en az önümüzdeki bir ay boyunca başlatılmaması, gerekirse online eğitim yapılması, yüz yüze eğitime kademeli olarak geçilmesi yönündedir. Bu görüş ve öneriyi Milli Eğitim Bakanlığımız ile paylaştık. Konuyla ilgili planlarını Sayın Bakanımız açıklayacaktır” ifadelerini kullandı

MEB son dakika açıklama okullar 21 Eylül’de yüz yüze eğitime başlayacak. Bu yıl okullar 31 Ağustos uzaktan eğitimle başlayacak. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Bilim Kurulu toplantısı sonrası 2020–2021 Eğitim Öğretim Yılının başlamasına ilişkin açıklama yapıyor. Selçuk, “31 Ağustos tarihinde okulları uzaktan eğitimle açıyoruz. 21 Eylül’de Bilim Kurulu tarafından tavsiye edilen sınıflarda yüz yüze eğitimin başlamasına karar verdik” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın başkanlığında yapılan Bilim Kurulu toplantısında okulların açılmasına ilişkin son durumun görüşüldü.  Bilim Kurulu toplantısı sonrası Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’ın açıklama yapıyor.

16 MART’TA UZAKTAN EĞİTİME GEÇİLMİŞTİ

Türkiye’de 11 Mart’tan itibaren corona virüsü (Covid-19) vakalarının görülmesinin ardından 16 Mart 2020’de okullar kapatılmış ve uzaktan eğitime geçilmişti.

MEB’İN ARAŞTIRMA YAPTIĞI ORTAYA ÇIKTI

Gözler Bilim Kurulu toplantısına çevrilse de MEB’in, birinci dönemde uzaktan eğitim verebilme şartlarını araştırdığı ortaya çıktı. İstanbul başta olmak üzere birçok ilde öğretmenlerin cep telefonlarına mesaj gönderilerek e-nabız üzerinde tanımlanmış rahatsızlıkları varsa acilen bildirilmesi istenildi.

Öğretmenlere, e-nabız sistemi üzerinde tanımlanmış kronik hastalığı olup olmadığı sorulurken, öğrencilerin de bilgisayarlarının olup olmadığının tespit edilmesinin istenildiği öğrenildi.

Tüm detayları çalıştık. Biz eğitimciler sınıfımızdaki her bir öğrenin gözünün içine bakar derse öyle başlarız. Okullarımızın sağlık ve güvenle açılabilmesi için sınıfların sosyal mesafeye göre ayarlanması, maske tedariği fiziki ve sosyal yeterlilikler hususunda tüm detayları çalıştık.

Hazırlıklarımızı ve standartlarımızı da tamamladık.

Bilim Kurulu’nun tavsiye kararı neticesinde 2020 – 2021 eğitim öğretim yılına da başlıyoruz.

31 Ağustos 2021 tarihinde okulları uzaktan eğitim ile açıyoruz.

Dileyen özel okullar 17 Ağustos’tan itibaren uzaktan eğitim araçlarıyla eğitim faaliyetlerine başlayabilecekler.

Okullarımızı açtığımızda, öğrencilerimize, öğretmenlerimize okullarla ilgili herkesin sağlık durumu HES kodlarıyla takip altında olacak.

Açıklama özetle şöyle:

Sağlık Bakanı Koca: Bilim Kurulu’nun gündeminde öne çıkan, önümüzdeki dönemde eğitim ve öğretim süreçlerinin hangi şartlarla yürütüleceği konusuydu. Bu konudaki öneri, yüz yüze eğitimin, en az önümüzdeki bir ay boyunca başlatılmaması, gerekirse online eğitim yapılması, yüz yüze eğitime kademeli olarak geçilmesi yönündedir. Bu görüş ve öneriyi Milli Eğitim Bakanlığımız ile paylaştık. Konuyla ilgili planlarını Sayın Bakanımız açıklayacaktır.

İlginizi Çekebilir

İBB, peşkeş çekilen mülklerini geri alıyor

İstanbul’da TÜGVA ve AKP’ye verilen mülkler tek tek geri alınıyor. İstanbul adeta TÜGVA ve AKP’ye …

Sınırsız Hosting