Ana Sayfa / İlginç / Okyanus ve denizler nasıl oluştu

Okyanus ve denizler nasıl oluştu

Okyanusların suyu azalır mı. Denizler nasıl oluştu. Uzaydan dünyaya bakıldığında yeryüzünün yüzde 70’inin okyanusla kaplı olduğu görülür.Bunların derinliği ortalama 3700 metre civarındadır. Başlangıçtan beri kıtaları şekillendiren, atmosferi oluşturan ve hayata kaynaklık eden bu sular nasıl oluştu peki?

Bugün okyanuslarda bakterilerden balinalara kadar sayısız canlı türü yaşıyor; bu okyanuslar gezegenin ekolojisi, iklimi ve hava koşullarının merkezinde yer alıyor. Rüzgarı oluşturan da, buluta veya buz tabakasına dönüşen de, kutupları deniz altı akıntılarla birbirine bağlayan da onlar. Fakat bu okyanuslar yeryüzünde başlangıçtan beri yoktu. Her türlü yaşamın kaynağı olan su, 4,5 milyar yıl önce Dünya oluştuktan yüz milyonlarca yıl sonra yabancı bir madde olarak, donmuş parçalar halinde uzaydan geldi dünyaya. O sırada gezegenimiz yanardağların sürekli patladığı kupkuru bir yerdi.

İlginizi Çekebilir

Göbeklitepe günlük ziyaretçi rekoru

Göbeklitepe ziyaretçi rekoru kırdı Ramazan Bayramı7nda. Türk milleti gezmeyi seviyor. Raemazan Bayramı tatili Göbeklitepe’ye yaradı. …

Sınırsız Hosting