Ana Sayfa / Kadınca / Ömür Akkor neci, kim ve nereli?

Ömür Akkor neci, kim ve nereli?

Ömür Akkor aslen nereli, neci, eğitimi yaşı, kariyeri ilgileri. Şef Ömür Akkor MasterChhef Jüri üyesi oluyor Soner Sivrioğlu yerine iddiaları. Acun Medya ekibinden Ahmet İrem Kanan, MasterChef All Star öncesi jüri üyeleriyle buluştu. Ekipte Somer Sivrioğlu’nun yerine ünlü şef Ömür Akkor’un olması dikkatlerden kaçmadı. Yeni sezonda olmayacağı iddia edilen Sivrioğlu cephesinden henüz bir açıklama yapılmadı.

Şef Ömür Akkor kim, nereli, yaşı, eğitim ev kitapları. Ömür Akkor alanı ne, yemekleri nasıl çalışmaları ne soruluyor. MasterChef yeni jüri üyesi Ömür Akkor odu iddiaları.

ÖMÜR AKKOR HAKKINDA EN GENİŞ BİLGİ

Ünlü şef Ömür Akkor’un hayatı ve biyografisi, MasterChef Star izleyenleri tarafından gündeme geldi. Yazar ve yemek şefi Ömür Akkor, MasterChef Türkiye yarışmasına bir kez daha konuk olmuştu şimdi MasterChef Star yarışmasına jüri üyesi oluyor. . Anadolu ve Türk mutfağını anlattığı 26 adet kitabı ve 200’ü aşkın makalesi bulunan Akkor, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri’nde Gastronomi Ödülü’ne layık görüldü. 20 yıldan fazla süredir şeflik yapan Ömür Akkor, Doğu Akdeniz Üniversitesinde Gastronomi bölümünde “Anadolu Mutfak Tarihi”, “Osmanlı Mutfağı” ve “ Türk Mutfağı” dersleri verdi. Peki, Ömür Akkor kimdir kaç yaşında ve nereli? İşte, ödüllü şef Ömür Akkor’un biyografisi ve hayatı hakkında ayrıntılı bilgiler.
Ömür Akkor’un hayatı, katıldığı televizyon programları ve yazdığı kitapları ile dikkat çekmeye devam ediyor. Mutfak üzerine yaptığı araştırmalarını kitap haline getirerek, dünyada da ülkemizi başarı ile temsil eden Akkor, Mesleğe gelmeden önce farklı işlerde çalışmıştı. Danışmanlık hizmetleri ile de adından söz ettiren Ömür Şef, Türk mutfağını anlattığı 26 adet kitabı ve 200’ü aşkın makalesi ile gastronomi üzerine çalışmalar yaptı. 2012, 2015, 2016 yıllarında yazdığı kitaplar Gourmand Cookbook Awards tarafından farklı kategorilerde ”best in the world” (dünyanın en iyisi) seçildi.


ÖMÜR AKKOR KİMDİR?
Ömür Akkor, 1975 yılında Kilis’te doğdu. Uludağ Üniversitesi’nde İktisat okudu. 5 yıl Bursa‘nın ilçe ve köylerinde yemekleri kayıt altına aldı. 105 yıldır devam eden ve Türkiye’nin en eski arkeolojik kazısı olan Alaca Höyük’te kazı çalıştayı ekibinde şef olarak bulunmakta ve 4000 yıllık yemekleri hayata geçirmektedir.
Anadolu’nun malzeme envanteri ve yemekleri için 25 yıldır Türkiye’yi il il ve ilçe ilçe gezip 35.000 km yol yapmıştır. Alacahöyük kazı evinde 7 yıl Prof. Dr. Aykut Çınaroğlu ile beraber çalışmış ve arkeoloji disiplini almıştır. Anadolu ve Türk mutfağını anlattığı 26 adet kitabı ve 200’ü aşkın makalesi vardır. 2012, 2015, 2016 yıllarında yazdığı kitaplar Gourmand Cookbook Awards tarafından farklı kategorilerde ”best in the world” (dünyanın en iyisi) seçilmiştir.
‘Bursa Mutfağı’ kitabını hazırladı. ‘Bursa Mutfağı’ kitabı, Bursa’nın 500 yıllık yemek kültürünü masaya yatıran ilk yemek kitabı oldu. Kitap Mart 2009 tarihinde yayınlandı. Kitapta ilk kez yayınlanarak dünya mutfak literatürüne giren 140 tarif yer alıyor.

‘Yemek kitapları Nobeli’ olarak da nitelendirilen dünyaca ünlü yemek kitapları yarışması Gourmand Cookbook Awards’a katılan Muhammed Ömür Akkor’un ‘Selçuklu Mutfağı’ adlı eseri, ‘Dünyanın En İyi Mutfak Tarihi Kitabı’ ödülüne layık görüldü.

İlginizi Çekebilir

Nemo Eurovision 2024’ü kazandı

Eurovision 2024 şarkı yarışmasını İsviçre kazandı. İsviçreli Nemo Eurovision7u kazandı. İsveç’in Malmö kentinde, bu yıl …

Sınırsız Hosting