Ana Sayfa / Sağlık / Oruç tutacak nasıl beslenmeli

Oruç tutacak nasıl beslenmeli

Oruç tutacaklar nasıl beslenmeli, iftarda ne yenmeli, sahurda nelerden kaçınılmalı bilgisi. Ramazan Ayı’ndaoruç tutacakların beslenmesi nasıl olmalı,susuzluk yaşamamak için neler yenmeli nelerden uzak durulmalı bilgisi.

Oruç tutacaklar nasıl beslenmeli, Ramazan’da bilgisi. sağlıklı ve sıhhatli oruç tutmak için iftarda ve sahurda neler yenmeli, nelerden uzak durulmalı sorusu. Ramazan ayında beslenmemize nasıl dikkat etmeliyiz? Çok yemek yemek açlığımızı dindirir mi? Hem oruç tutup hem nasıl kilomuzu nasılkoruruz? İşte cevabını bulamadığınız tüm sorularınızı sizler için özenerek hazırladık.

Ramazan ayına sayılı günler kala hepimizi bir telaş sarmış durumda. İftarda sahurda ne yemeliyiz neler tüketmeliyiz soruları çokça beynimizi meşgul etmekte. Ramazan ayında öğün sayımız iftar ve sahur olarak 2′ ye düşüyor. Öncelikle açlığın vermiş olduğu sinyallerle adeta gözümüz dönmüş şekilde kendimizi mutfakta buluyoruz. Çeşit çeşit çorbasından ana yemeğine, tatlısından kuruyemişine kadar hazırladığımız yiyecekleri iftar ve sahur arasında kalan zaman diliminde tüketmeye çalışıyoruz. Yaklaşık 12 saat aç kalarak tuttuğumuz oruçta vücudumuz için gerekli vitamin ve mineralleri sağlamalıyız.

MUTLAKA SAHURA KALKIN

Açlık süresi boyunca kişinin kan şekeri düşebilir. Eğer kişi sahura kalkmıyorsa, kan şekerinin düşmesi kaçınılmazdır. Böyle durumlarda kan şekeri daha erken saatlerde düşmeye başlar. Bu durumda açlık, titreme, huzursuzluk, göz kararması, terleme, dil ve dudakta karıncalanma, soluk görünme, baş ağrısı şikayetleri görülmeye başlanabilir. Hatta beynin şekersiz kalması durumunda bilinç kaybı oluşabilir. Bunun için mutlaka sahura kalkmak çok önemlidir.

sahur-yeni.jpg

Ramazan ayında iftarda ve sahurda birdenbire çok fazla yemek yenmemelidir. Bu şekilde yemek yemek mide gerginliğine, hazımsızlığa, tansiyon yükselmesine ve kan şekerini dengeleyen hormonların altüst olmasına neden olur. Bu yüzden azar azar ve iyi çiğneyerek yemek yenilmelidir. Öğünlerinizi sahura kalkarak, hafif bir şekilde iftar yaparak, daha sonra akşam yemeğine geçerek ve ara öğün şeklinde yapabilirsiniz.

SAHURDA DEĞİŞİK YEMEK YEMEYİN

sutlu-tatli.jpg

TATLI TÜKETİMİNE DİKKAT

Gün boyu aç kalıp akşam iftarımızı edince yemeğin üzerine hepimiz mutlaka tatlı arayışı içerisine gireriz. Ramazanda tatlı tercihi şerbetli tatlılardan ziyade sütlü veya meyveli tatlılardan yana kullanılmalıdır. Hamurlu tatlılarda un, yağ ve şeker oranı diğer tatlılara oranla yüksek olduğu için tercih edilmemelidir.
Hatta sütlü tatlıları mevsim meyveleriyle hazırlayarak hem porsiyonunu azaltıp hem de göz doyurucu hale getirebiliriz. Böylece tatlımızın kalorisi düşmüş besin değerini yükseltmiş oluruz.

İlginizi Çekebilir

Elektronik sigarada uranyum ve kurşun bulundu

Elektronik sigara içenlerde kurşun ve uranyum izine rastlandı. Elektronik sigaralarda çok büyük tehlike. Sigara ve …

Sınırsız Hosting